Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Dánsky bastard, francúzsky maliar aj český bitkár

.martin Papšo .kultúra .film

Kvalita filmových noviniek v kinách z uplynulého týždňa je pomerne kolísavá. Je síce pravda, že sa po dlhšom čase objavilo dielo, ktoré by vedela oceniť aj naša čelná predstaviteľka kultúry, ale našťastie pribudli aj dobré filmy.

Filmy .týždňa: Dánsky bastard, francúzsky maliar aj český bitkár FILM EUROPE Mads Mikkelsen ako kapitán Ludvig Kahlen v historickej dráme režiséra Nikolaja Arcela Bastard z roku 2023.

skutočné príbehy sú stále v móde. Veď aj všetko v rámci aktuálneho výberu je založené na osudoch reálnych ľudí. V jednom prípade priamo vo forme dokumentu, aj keď ten, paradoxne, dopadol najhoršie. Ale poďme k veci. Najprv sa presunieme v čase a priestore, aby sme v historickom Dánsku mohli sledovať, ako sa drsnému Madsovi Mikkelsenovi darí zúrodňovať rovnako drsné vresovisko. 

V minulosti zostaneme aj naďalej, len ju trochu zjemníme francúzskym impresionistom, ktorý najradšej zo všetkého maľuje a miluje svoju ženu. Na záver testosterón prerazí strop, keď bude o sebe rozprávať známy český zápasník a miláčik bulváru (ani tu nemôže chýbať zmaľovaná žena).

film týždňa: Bastard 

Dánsko v polovici 18. storočia. Kapitán Ludvig Kahlen sa po dlhých rokoch služby v armáde vydáva na nemožnú misiu – v mene kráľa plánuje zúrodniť a kolonizovať nehostinné vresoviská. V prípade úspechu získa šľachtický titul a pár ďalších bonusov. Lenže veľmi rýchlo zistí, že nepoddajná pôda bude ten najmenší problém. Z nejakého dôvodu sa totiž o ňu veľmi zaujíma aj arogantný a bezohľadný majiteľ neďalekého panstva, ktorý sa nezastaví pred ničím.  

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite