Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Traja mušketieri, mladý Wonka aj futbaloví lúzri

.martin Papšo .kultúra .film

Rozprávky máme radi celý život. V dospelosti sa tie príbehy síce menia, sú temnejšie, ale základ zostáva. Dobro musí zvíťaziť nad zlom. Často sa tiež opakujú číslice. Tri sú napríklad želania, dukáty, princezné či koaliční partneri.

Filmy .týždňa: Traja mušketieri, mladý Wonka aj futbaloví lúzri PRESSFOTO PATHÉ FILMS

osledným príkladom sme to s tou temnotou trochu prehnali, tak si radšej skočme do kina. Sú tam tri nové filmy a každý je tak trochu rozprávkou. A zároveň vítaným únikom od reality. Veď posúďte sami. Začneme klasikou o troch mušketieroch, čiže členoch elitnej jednotky, ktorá čelí falošným obvineniam v krajine, kde prebiehajú kultúrne vojny. 

Nasleduje rozprávka pre celú rodinu o mladom mužovi, ktorý sa raz stane slávnym výrobcom čokolády. Predtým ale musí čeliť neférovým útokom čokoládových oligarchov, ktorí majú pod palcom skorumpovanú políciu. Na záver sa pozrieme, ako zahraničný futbalový tréner príde pomôcť mužstvu v hlbokej kríze.

film týždňa: Traja mušketieri: Milady 

D'Artagnan je už pevnou súčasťou mušketierskej družiny. Ešte sa ani poriadne nestihne zaľúbiť do Constance a už mu ju priamo pred očami unesú. V zúfalej snahe vypátrať ju spojí sily so záhadnou kráskou Milady de Winter. Tá rozohráva svoje vlastné hry a prostredníctvom kombinácie šarmu a intríg sa jej všeličo podarí. Zároveň sa schyľuje ku konfliktu medzi katolíkmi a protestantmi, pričom za hranicami číhajú Angličania. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite