Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.jazz, blues a iné: Američan v Poľsku

.peter Lipa .kultúra .hudba

V minulom roku sme sa s Martinom Valihorom a Štefanom Hríbom rozhodli začať pravidelne propagovať na stránkach .týždňa našu milovanú hudbu. Niečo sa podarilo, niečo nie. Pokúsim sa v tomto roku každý týždeň napísať pár riadkov o tom, čo sa v mojej hudbe deje.

.jazz, blues a iné: Američan v Poľsku boris németh

či už chcem, alebo nie, každý deň sa dozvedám niečo nové zo sveta, ktorému sa priam fanaticky venujem. Verím, že minimálne tých, ktorí majú hudbu radi, to bude zaujímať. Informácií a noviniek je na svete neúrekom. Vyberám si, samozrejme, podľa môjho vkusu. Ale viem, že to by všetkých nemuselo zaujímať. Preto je tam aj „iné“.

Pred deväťdesiatimi rokmi začal vychádzať môj obľúbený časopis DownBeat, ktorý má podtitul Jazz, Blues & Beyond. To tretie slovo tam na začiatku nebolo, ale práve ním   redakcia a vlastne celá muzikantská obec otvorila náruč všetkej hudbe. Ja sa ešte pamätám, ako medzi sebou bojovali modernisti a tradicionalisti. Našťastie je to už za nami. Hudba je len dobrá a zlá. Ale tie kritériá sú veľmi osobné. Kto si vie povedať a obhájiť svoj názor na to, čo je dobré a čo nie, je už taký malý hudobný vedec. Dôležité je použiť hudobné argumenty. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite