Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo sa Mickey Mouse stal vrahom v pripravovanom horore?

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

S rokom 2023 sa skončili v Spojených štátoch i výhradné práva spoločnosti Walt Disney na prvú verziu Mickeyho Mousa. To, ako to kreatívci a podnikatelia využijú, ukážu až ďalšie mesiace, no už teraz je jasné, že ho čaká rovnaký osud, akého sa dočkal Macko Pú – účinkovanie v horore.

Prečo sa Mickey Mouse stal vrahom v pripravovanom horore? SITA/MM Trap LTD via AP

trailer na hororovú komédiu Mickey's Mouse Trap vyšiel 1. januára, teda hneď v prvý deň po skončení vlastníckych práv na prvé verzie veselého myšiaka v červených nohaviciach, žltých topánkach a s bielymi rukavicami. Tentokrát však nebude úsmevnými spôsobmi riešenia problémov zabávať malých i veľkých divákov. V pripravovanom filme dostane do ruky nôž a na tvár kvapky krvi. Vrah v kostýme Mickeyho totiž prekazí narodeninový deň mladej Alex, ktorej ho prišli do práce spríjemniť kamaráti. Z oslavy plnoletosti sa však stane boj o život, pretože maskovaný zabijak sa rozhodne so svojimi obeťami zahrať hru. 

Kiežby išlo aspoň na prvý pohľad o dielo, ktorému by sa oplatilo už len zo záujmu venovať chvíľu času. Prvé zábery však naznačujú, že ide o snímku, ktorá láka na známu animovanú postavičku a viac toho neponúka – ani kvalitné spracovanie, ani priemerné herecké výkony. Vznikne tak film, ktorý je odsúdený na zabudnutie. V horšom prípade na to, aby spôsoboval nočné mory fanúšikom Mickeyho Mousa. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite