Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Seriálové a filmové tipy: Úsvit, slávny dirigent, seriálový Percy Jackson aj nový Poirot

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Streamovacie služby si pre vás pripravili pestrú ponuku. Nájdete tam viacero zaujímavých diel. Čakajú vás záhady, dráma aj romantika. Nechýba ani vianočná snímka, ktorou sa môžete naladiť na blížiace sa sviatky.

Seriálové a filmové tipy: Úsvit, slávny dirigent, seriálový Percy Jackson aj nový Poirot unsplash

Netflix

úsvit – 19. december 

V roku 1937 prichádza riaditeľ továrne Alois Haupta s manželkou Helenou do Svitu, aby ho prebudovali na moderné priemyselné mesto. Nález mŕtveho novorodenca s mužskými aj ženskými pohlavnými orgánmi v areáli továrne naruší ich plány. Prípad vyvolá rozruch. Do cesty spravodlivosti sa postavia mnohé prekážky aj predsudky. Zdá sa, že jediný, kto chce skutočne odhaliť pravdu, je tehotná Helena. Podarí sa jej nájsť vraha dieťaťa a dokázať, že jeho hermafroditizmus nemá nič spoločné s chemikáliami, s ktorými sa v továrni pracuje?

Česko-slovenskú kriminálnu drámu režíroval Matěj Chlupáček a scenár vytvoril Miro Šifra. Hlavnú rolu lekárky a manželky riaditeľa továrne Heleny získala Eliška Křenková. Jej manžela stvárnil Miloslav König. V snímke ďalej hrajú Richard Langdon, Milan Ondrík, Marián Mitaš, Luboš Veselý, Martha Issová a Ladislav Hampl.

maestro – 20. december 

Leonarda Bernsteina pozná celý svet ako amerického dirigenta, teraz ho môžete spoznať aj ako človeka prostredníctvom príbehu jeho manželstva s herečkou Feliciou Montealegreovou. Aký bol ich spoločný život naplnený láskou, hudbou, ale aj svetlom reflektorov? Aké bolo tajomstvo ich manželstva, ktoré trvalo dvadsaťpäť rokov? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite