Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Napoleon, skok do porna aj krvavý Deň vďakyvzdania

.martin Papšo .kultúra .film

Zakomplexovaný narcista s imperiálnymi chúťkami nebýva len v Kremli. Jeden veľmi slávny zomrel pred viac ako 200 rokmi a v kine sa môžete pozrieť, ako žil. Reč je o Napoleonovi Bonapartem, na ktorom nenechal Ridley Scott nitku suchú.

Filmy .týždňa: Napoleon, skok do porna aj krvavý Deň vďakyvzdania PRESSFOTO APPLE TV/SITA Joaquin Phoenix ako Napoleon Bonaparte v americkej historicko-životopisnej dráme režiséra Ridleyho Scotta Napoleon.

francúzom sa tento portrét ich slávneho panovníka páčiť nebude, rovnako ako sa citlivým slovenským dušiam pred rokmi nepáčil americký horor Hostel. Naša krajina v ňom bola vykreslená ako chudobná, zaostalá a nekultúrna. Kým sa to našej novej vláde podarí dosiahnuť, pripravil si režisér Hostela ďalší krvavý kúpeľ. 

Od kúpania nemá ďaleko ani skokanka do vody z tretieho dnešného filmu. Po úraze musí zabudnúť na šport a môže sa začať naplno venovať pornu. Svojmu otcovi tým značne znechutí návštevy videopožičovne.

film týždňa: Napoleon 

Koniec 18. storočia vo Francúzsku. Šľachta je už popravená, na rad prichádzajú deti revolúcie. Jeden pán všetko z opodiaľ sleduje, aby sa v pravú chvíľu do veci vložil. Volá sa Napoleon Bonaparte, je veľmi ambiciózny a túžba po moci ho dovedie až na opustený trón. Nevydrží tam veľmi dlho, pretože nie všetky bitky, do ktorých sa pustí, dopadnú podľa jeho predstáv. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite