Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Juliette Binoche žiari, Tonko svieti, Marvel bliká

.martin Papšo .kultúra .film

Pred 34 rokmi nám prestali vládnuť zločinci, hlupáci či oportunisti. Našťastie sme vzápätí dostali možnosť slobodne si ich zvoliť. Rovnako je to aj s ponukou filmov v kinách. Výrazne sa rozšírila a je len na nás, čo si vyberieme.

Filmy .týždňa: Juliette Binoche žiari, Tonko svieti, Marvel bliká STÉPHANIE BRANCHU/UNIFRANCE Benoît Magimel a Juliette Binoche v romantickej dráme režiséra Anh Hung Trana Umenie jesť a milovať.

zároveň je to oblasť, ktorá nám teraz bude prinášať o niečo viac radosti ako tá prvá. Aj prípadný omyl zamrzí menej. Aby sme sa mu vyvarovali, povieme si niečo o aktuálnych novinkách. Najprv bude hviezdna Juliette Binoche vyvárať všakovaké dobroty svojmu obľúbenému gurmánovi (bohužiaľ, nič vhodné do národného menu). 

Potom si posvietime na bábkových kamarátov Tonka a Slávku, ktorí vyženú temnotu z činžiaku aj života jeho obyvateľov. Na záver sa pozrieme, či Marvel už definitívne nezhasol. 

film týždňa: Umenie jesť a milovať 

Francúzsko na konci 19. storočia. Eugénia a Dodin už 20 rokov spoločne zdieľajú vášeň pre dobré jedlo. Ona zabezpečuje kvalitné čerstvé suroviny a varí, zatiaľ čo on vymýšľa a vylepšuje recepty. Dodin by ich vzťah rád posunul na vyššiu úroveň, čomu sa Eugénia dlho bráni. Má pocit, že by tým stratila nezávislosť. Až jej nakoniec naopak on navarí takú večeru, že súhlasí. Žeby šťastný koniec? Záleží na tom, kedy prestanete rozprávať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite