Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Česká kapela Garage zahrá v .klube pod lampou k 17. novembru

.redakcia .kultúra

České centrum Bratislava, .klub pod lampou a literarnyklub.sk spoločne pozývajú vo štvrtok 16. 11. 2023 o 20.00 h do .klubu pod lampou na koncert českej kapely Garage.

Česká kapela Garage zahrá v .klube pod lampou k 17. novembru

koncert českej undergroundovej kapely, ktorá je na hudobnej scéne už vyše štyri dekády, v predvečer pripomienky nežnej revolúcie ponúkne charizmatický monotónny spev legendárneho Tonyho Ducháčka a rock’n’rollové gitary. 

Súčasnú zostavu okrem stálej trojice Tony Ducháček (spev), Jan Macháček (gitara, spev) a David Fikrle (basgitara) tvoria René Starhon na bicie a Jan Pokorný na sólovú gitaru. 

Hudba kapely Garage pomáhala v ťažkých časoch neslobody a jej koncerty v klube Na Chmelnici boli nezabudnuteľné. Autorom väčšiny textov v periférnom slangu je frontman Tony Ducháček. Hudbu k väčšine skladieb zložil Jan Macháček a Joe Karafiát. Garage nestratila nič zo svojej sily a stále často koncertuje.

Undergroundovú kapelu s pôvodným názvom Garáž založil v roku 1979 Ivo Pospíšil, ktorý sa začiatkom 90. rokov od kapely odpojil. Inšpirovala sa punkom, pub rockom a novou vlnou.

Koncert v .klube pod lampou je súčasťou programu festivalu bytovej kultúry Cez prah, ktorý odkazuje na fenomén fungovania neoficiálnej kultúry v časoch pred rokom 1989.

Lístky na koncert v predpredaji 15 Eur, na mieste 20 eur.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite