Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najlepšia zábavová kapela na svete

.marian Jaslovský .kultúra .hudba

Nemám rád takéto zovšeobecňovania, ale z bratislavského koncertu (5. 10., MMC) som odchádzal s pocitom, že som sa skrátka nemohol baviť lepšie.

Najlepšia zábavová kapela na svete MARIAN JASLOVSKÝ 5. október 2023, Bratislava: Postmodern Jukebox na pódiu v Majestic Music Clube.

postmodern Jukebox vlastne nie je kapela v pravom slova zmysle. Za hudobnú skupinu sa zvykne považovať teleso, ktoré má viac-menej stálu zostavu. Tá sa síce môže postupom času meniť, dokonca aj vymeniť frontmana, ale v nejakom období hrá stabilne. Potom sú sprievodné kapely hviezd, kde sa muzikanti menia a ide o najatých profesionálov. PMJ nie je jedno ani druhé. Asi najvýstižnejšia charakteristika je ich vlastná: Rotujúci hudobný kolektív.  

čo je to YouTube?

Značku PMJ v roku 2011 vymyslel klavirista Scott Bredlee (42). Chcel sa stať jazzovým hudobníkom, ale ponúkali mu len kšefty v reštauráciách. Bradleemu sa toto robiť nechcelo a rozhodol sa ísť na vec inak. Vymyslel  koncept – prearanžovávať popové, rockové aj soulové hity do retro jazzu, či už swingu, dixielandu, ragtime, blues, motownovského soulu, ale aj iných „retro“ žánrov, a uverejňovať ich na YouTube. „Začal som pozývať svojich priateľov do môjho suterénneho bytu v Queense,“ hovorí v rozhovore k aktuálnemu turné. „Povedal som: ,Zoberieme pieseň Lady Gaga, ale urobíme to v štýle 20. rokov 20. storočia‘ a oni povedali: ,Dobre, jasné.‘ 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite