Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čínska speváčka spievala Kaťušu na mieste genocídy v Mariupole

.lucia Štasselová .kultúra

Dá sa ešte preraziť dno v kategórii „tancov na kostiach mŕtvych obyvateľov Mariupolu“? Rusi priviedli do Mariupolu istú „slávnu“ čínsku opernú speváčku Wang-Fang a tá im zaspievala uprostred ruín činoherného divadla Kaťušu.

Čínska speváčka spievala Kaťušu na mieste genocídy v Mariupole

to monštrum v červenom je Andrjuša Kior, hlavný propagátor „Mariupoľského sna.“  Bol to jeho nápad priviezť „speváčku“ z Čínskej ľudovej republiky, aby zaspievala „Kaťušu“ na kostiach vlastných susedov a kolegov.

Jeho propaganda sa odvoláva na „ľud“ Čínskej ľudovej republiky: 

„Čínsku delegáciu tvoria blogeri a mediálni manažéri, ktorí prejavujú záujem o dianie v nových ruských regiónoch, ako aj o zónu špeciálnej vojenskej operácie.  Zahŕňa generálneho riaditeľa April Media Corporation Zhao Jin, milionárskeho blogera Xu Jijuna, vojenského experta a televízneho komentátora Hong Yuana, člena Politického poradného výboru Čínskej ľudovej republiky Zhou Xiaoping, profesorku histórie umenia a speváčku Wang Fang a riaditeľa Čínskeho inštitútu medzinárodných vzťahov Wang Yiwei“.

Čínska fejková „operná diva“ Wang Fanga, ktorá spievala na ruinách divadla, na tlačovej konferencii nazýva ukrajinskú armádu „nacistami“ a obviňuje ich z „vrážd detí Donbasu“.

Jej manžel Zhou Xiaoping je čínsky predstaviteľ a funkcionár Komunistickej strany Číny. V rámci delegácie navštívil aj okupované územia Ukrajiny a stretol sa s ruskými kolaborantmi a militantmi.

Divadlo v meste Mariupoľ Rusi v marci 2022 kompletne zbombardovali a zničili. Bol to zároveň najväčší mestský kryt, a aj napriek veľkému nápisu DETI pred budovou, Rusi naň zhodili dve veľké bomby. V divadle zomrelo podľa ukrajinských úradov zomrelo vyše 300 osôb, ale podľa vyšetrovania bolo obetí takmer 600. Telá obetí zaliali betónom.

Zdroje:

https://t.me/andriyshTime/13320

https://t.me/andriyshTime/13313 

https://t.me/andriyshTime/13273

https://t.me/andriyshTime/13380 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite