Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fedor Gál: Otázka viny

.fedor Gál .komentáre

Kriminálni zločinci patria do basy. Nieto o čom debatovať. Politici, ktorí myslia iba na seba a „svojich“ ľudí, bez ohľadu na záujmy spoločenské, často dokonca v priamom rozpore s nimi, nepatria do politiky.

nemorálni ľudia sú škodná. Vo verejnom priestore tobôž. Z metafyzického hľadiska sú vinní všetci, ktorí nekonali, keď sa spoločnosťou šírila korupcia, podlý populizmus, zhovadilé ideológie, nenávisť voči slabým a odkázaným… negatívne emócie. Nesieme vinu za bahno, v ktorom sa brodíme. Každý po svojom a každý trochu inak, ale nesieme.

Iba za posledné tri dni a iba na Slovensku som v priamom prenose videl v predvolebnej kortešačke trestne stíhaných politikov, ako nám prihrievajú svoju otrávenú polievočku, fašizoidných extrémistov, ako si hrkútajú v RTVS. Pred budovou v tom čase proti tejto „slobodnej“ diskusii Kotlebu s Uhríkom protestovalo asi dvadsať (!) demonštrantov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite