Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Kráľovné a mesiáši

.slavomíra Henčeková .komentáre

Soňa Jánošová napísala pre portál SME Žena výborný článok o slovenských transformačných mentorkách, ktoré ťahajú zo zraniteľných žien tisíce eur za rýchle návody, ktoré im pomôžu mať sa lepšie. Čo mi to len pripomína. Pozrieme sa ale aj na právne nástrahy podnikania týchto mentoriek.

rozhodne si ten článok od Soni Jánošovej s názvom Moje mesiace sebarozvoja. Hladkali ma cudzie ženy, mala som sa vzdať logiky a minúť tisíce eur prečítajte – kolegovia mi snáď odpustia, že robím reklamu inému médiu. Soňa si dala tú námahu a mesiace sledovala a zúčastňovala sa praktík „transformačných mentoriek“, ako sa samé nazývajú. Ich praktiky následne nechala vysvetliť aj skutočným odborníkom, ktorí varovali pred ich škodlivosťou. A čo mňa zaujalo najviac, pozrela sa aj na právnu stránku ich podnikania. Poďme sa najprv pozrieť práve na ňu a ukázať si pár pochybných praktík, ktorým je dobre sa vyvarovať. 

V prvom rade upozornila Soňa na spoločnosť mentorky Lenky Lutonskej Advantage Companies Ltd, ktorá je registrovaná nie na Slovensku, ale vo Veľkej Británii. Tým sa snaží obísť predpisy o ochrane spotrebiteľa, ktoré platia v Európskej únii, a teda aj na území Slovenskej republiky. Keď sa Soňa pýtala na to, prečo na online kurzy Lenky Lutonskej neplatí 14-dňová lehota na odstúpenie od zmluvy, odpovedali jej, že sa riadia predpismi Spojeného kráľovstva a že ide o digitálne materiály, ktoré nie je možné vrátiť, pretože nie je možné dokázať, že si klient neurobil kópiu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite