Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Je to kampaň

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Dočkali sme sa. Boris Kollár oficiálne vyhlásil parlamentné voľby, vyhlásenie bolo zverejnené v Zbierke zákonov, a oficiálne sa tak aj začala predvolebná kampaň.

kým v parlamente prebiehala posledná riadna schôdza, na ktorej sa riešilo aj programové vyhlásenie vlády a Romana Tabak dávala zásadne vyhlásenia o tom, ako jej nevysloví dôveru, lebo v programovom vyhlásení nie je nič o športe, a fašistický poslanec Schlosár mal fašistické reči o tom, že nový predseda vlády je príslušník maďarskej menšiny, väčšinu poslancov viac než dianie v parlamente zaujímal blížiaci sa termín volieb a stupňujúca sa predvolebná kampaň.

Povedzme si ale najprv, čo znamená, že boli oficiálne vyhlásené voľby. V prvom rade je rozhodujúci nie termín ústneho vyhlásenia volieb, ale termín zverejnenia vyhlásenia volieb v Zbierke zákonov. To sa stalo 9. júna. Posledný termín na vyhlásenie volieb bol podľa Zákona o podmienkach výkonu volebného práva 12. jún, takže si dával pomerne načas. Údajne ho o to požiadali predstavitelia viacerých politických strán. Čo vo verejnosti rezonovalo snáď najčastejšie, bolo to, že od dátumu uverejnenia rozhodnutia o vyhlásení volieb v Zbierke zákonov nebude možné meniť názov politickej strany.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite