Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Ešteže máme Štrasburg

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

V jednom z mojich posledných rozhovorov pre médiá som povedala, že najväčšou a reálnou poistkou ochrany ľudských práv je Európska únia, medzinárodné spoločenstvo, európske a medzinárodné dohovory, ku ktorým sme pristúpili. A ukázalo sa tak aj tento týždeň.

minulý týždeň som písala o našom návrhu na Ústavný súd (myslím návrh SASKY, PS, Demokratov, ODM, Iniciatívy Inakosť, LGBTI+ komunity a Lucky Berdisovej), v ktorom žiadame Ústavný súd, aby vyslovil, že nečinnosť parlamentu, ktorý ani za 30 rokov právne neuznal páry rovnakého pohlavia, je protiústavná.

Tento týždeň prišli dve dobré správy, ktoré zvyšujú šancu na úspech nášho návrhu, ale predovšetkým šancu párov rovnakého pohlavia žijúcich na Slovensku na právne uznanie ich zväzku.

dobrý krok Jany Dubovcovej

Prvá správa prišla z domova. Nová ministerka spravodlivosti Jana Dubovcová stiahla z druhého čítania v parlamente návrh bývalého ministra spravodlivosti Karasa, ktorý mal údajne zlepšiť podmienky LGBTI+ komunity. Išlo o vládny návrh zákona o fiduciárnom vyhlásení.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite