Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rastislav Káčer: Rakovina populizmu

.rastislav Káčer .komentáre

Ani nie k ďalšej geniánej atomofke, lebo však fšeci už povedali všecko na toto margo. Skôr k tomu, že sme sa postupnou rakovinou populizmu v tejto krajine premetastázovali do totálneho rozvratu verejnej mienky a očakávaní verejnosti. Štát je tu, aby sa postaral a aby rozdával.

a je jedno, že rozdáva len to, čo zobral tým, čo platia dane. Je jedno že sa zadĺži „veď to nie je môj dlh“. Ten síce nesplatí nikto iný, len ten čo platí dane, ale čo už.… Je jedno, že vytvára otrocký, nerovnoprávny vzťah občana k vláde - vláda dáva, hádže drobné do davu a dav ryčí blahom, ale zároveň vládcu nenávidí. Začalo to Ficom pred rokmi a postupne je to horšie a horšie. covidpretrhol hrádze rozhadzovania peňazí lopatami a pokušenie pretekov v hádzaní peňazí z vrtuľníka sa nedá zastaviť. 

Ľudia chápu len to, čo si vedia predstaviť. Tisíce - vedia koľko trvá ich zarobiť, čo sa dá za ne minúť. Desaťtisíce - platia hypotéky - vedia, že keď si požičajú, musia splatiť. Aj s úrokmi a bolí to. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite