Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slavomíra Henčeková: Čas víťazenia, čas prehrávania

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Ako všetci vieme, v sobotu prebehli prvé spojené voľby do orgánov samosprávnych celkov a orgánov samosprávy obcí. Je čas reflektovať ich výsledky – víťazstvá i prehry. Urobím tak zo svojho pohľadu (aj) ako jednej z (prvo)kandidátok.

priznám sa, že som nekandidovala po x-ročnej úvahe ani po x-ročných skúsenostiach, a už vôbec nie s podporou tímu pozostávajúceho z x ľudí. Tak to už u prvokandidátov niekedy býva. Hoci som do toho dala toľko, koľko som vládala, na víťazstvo to nestačilo. Tak je to ale v podstate správne. Najprv si to treba skúsiť, zorientovať sa, nabrať skúsenosti, poučiť sa z chýb, ujasniť si, čo človek vlastne chce a ísť ďalej. Nezvolenie tak neberiem ako osobnú prehru, ale ani výhru – beriem to ako cennú skúsenosť. Zároveň ďakujem všetkým, ktorí ma podporili už teraz. Každá jedna podpora je pre mňa veľkým víťazstvom a motiváciou. Zároveň však nemusím silou-mocou pôsobiť v politike. 

Toho, čo sa dá robiť, je až príliš veľa a ja nerada robím neužitočnú a nežiadanú prácu. Zároveň to v tej politike vôbec nie je jednoduché. Je to náročné hlavne psychicky a je to pomerne nevďačná práca. Nečudujem sa, že sa do nej ľudia s čistými úmyslami zas až tak príliš nehrnú. Je to ale na škodu nám všetkým.

Gratulujem úspešným kandidátom z demokratického spektra. Našťastie ich nie je málo, a to považujem za najväčšie víťazstvo týchto volieb. Hlučná väčšina na Facebooku sa vo volebných výsledkoch neodzrkadlila až tak výrazne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite