Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slavomíra Henčeková: Veselšie o štátnej karanténe

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Príbeh štátnej karantény stále neskončil. V jednom prípade sa ale pohol ďalej a na moje prekvapenie v prospech tých, ktorí boli umiestnení v karanténnom zariadení.

od štátnej karanténe som v .týždni písala viac než dosť. Sama sa stále súdim. Štát ma totiž zažaloval, pretože som nezaplatila 13 eur denne za stravu, ktorú mi dávali bez toho, aby som ju od niekoho žiadala či s ňou vôbec súhlasila. Nebola som sama. V štátnej karanténe bol aj mladý pár – Stano a Veronika – s ktorým komunikujem od začiatku. V ich prípade súd rozhodol v ich prospech, čo ma skutočne milo prekvapilo. Možno predsa len u nás nejaká spravodlivosť aspoň občasne existuje. 

Stano s Veronikou boli jednými z vôbec prvých nedobrovoľných návštevníkov štátneho karanténneho zariadenia. Po príchode z Rakúska, kde pracujú, ich umiestnili na izbe internátu Akadémie Policajného zboru v Rači. Celý projekt štátnej karantény nebol vôbec pripravený. Vedelo sa len to, že sa z Rakúska na Slovensko bude premiestňovať veľká skupina ľudí, ktorí tam pracujú, a to aj z ohnísk nákazy covidu-19, napríklad z lyžiarskych rezortov. Rozkaz znel jasne – nesmú prejsť za žiadnu cenu. Málokoho trápilo, že mnohí z nich covid-19 prekonali už pred niekoľkými týždňami. Aj to, že citlivý PCR test môže vychádzať pozitívne ešte niekoľko týždňov potom, čo ho človek prekonal a už vôbec nie je infekčný. A tak strávili Stano s Veronikou na internátnej izbe dokopy 26 dní. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite