Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slavomíra Henčeková: Schrödingerov zákon

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

V utorok prelomil parlament veto pani prezidentky k balíčku Igora Matoviča. Neprebudená mlčiaca väčšina OĽaNO sa neprebudila – až na Juraja Krúpu, o ktorom radšej ostatní obyčajní ľudia mlčia. Príbeh o liberálnom krídle OĽaNO je definitívne rozprávka pre malé deti a postavy tohto príbehu hlasovali za Schrödingerov zákon.

prebudilo sa aspoň Za ľudí, za čo im ďakujem, hoci je smutné, že za tak samozrejmé veci, ako nepresadzovať zákony s fašistami, treba ďakovať. Juraj Šeliga popísal situáciu po hlasovaní pomerne presne – prelomenie veta nebolo to dobré na nič, nedáva to žiadnu logiku, na stole bolo čisté riešenie, ale Igor Matovič sa rozhodol, že hlavou prerazí múr a zas raz zmaril všetky snahy o napravenie vzťahov v koalícii. Pozorní sledovatelia prenosu z parlamentu si mohli všimnúť, že hlasovanie sa odkladalo. To znamená, že sa na poslednú chvíľu zháňajú hlasy. Ak by boli prijaté pripomienky pani prezidentky, deti by dostali okamžitú pomoc tak, ako predpokladal zákon a všetko ostatné by sa mohlo vyriešiť v riadnom legislatívnom procese s riadnou diskusiou. 

Lenže to nie je postup, ktorý by preferoval Igor Matovič. Tento postup totiž predpokladá rozvahu, snahu hľadať kompromisy, schopnosť nemusieť za každú cenu pretláčať veľkolepé a riadne drahé nápady, úctu k pravidlám a schopnosť ustúpiť. Igor Matovič je toho presným opakom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite