Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rastislav Káčer: Videli sme deň vzopnutia

.rastislav Káčer .komentáre

Písal som mnohokrát o našej nezrelosti a neschopnosti narábať so svojou štátnosťou. Je to tak. Ale zároveň máme pozoruhodné momenty vzopnutia sa k mimoriadnym výkonom. A občas máme aj také divné šťastie v dôležitej chvíli. Teraz je taký čas, kedy človek cíti istý optimizmus a dokonca aj hrdosť.

veľmi sa teším, keď vidím premiéra Hegera spolu s Ursulou von der Leyen a Josepom Borrellom v Kyjeve. Po mojom nedávnom rozhovore s Monikou Tódovou mi viacerí čitatelia a poslucháči písali, či som myslel vážne to, čo som hovoril o premiérovi Hegerovi. Odpovedal som, že áno. Heger je typ premiéra, ktorý nerobí populistické gestá, divadlo na sociálnych sieťach, ale koná. A koná správne, v súlade s našimi záujmami, so svojimi hodnotami, koná v dobrej spoločnosti. Som na neho hrdý. Videli sme deň vzopnutia. Nie, plošné testovanie nebolo naše „SNP“. Návšteva premiéra a darovanie S300 Ukrajine bolo niečo mimoriadne. Gesto spojencov, gesto Európanov, gesto demokratov milujúcich slobodu. Gesto vlastencov.

Máme šťastie, že ministrami obrany a zahraničia v týchto šialených vojnových časoch sú Jaroslav Naď a Ivan Korčok. Vďaka nim sme schopní takýchto vzopnutí. A vďaka nim máme jasnú podporu spojencov pred rozpínavým Putinistanom. Prichádzajúce jednotky našich spojencov, vrátane najmodernejšej obrannej techniky sú jasný odkaz. Ruským agresorom a aj domácim kuvikom. 

Behá mi mráz po chrbte, keď si pomyslím, že Rusi by boli na Ukrajine efektívnejší, Ukrajinci menej hrdinskí, u nás by bola vláda poskladaná zo Smero-Hlasu a riešili by sme dnes ruský útok na západ od maďarského Užhorodu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite