Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Fedor Gál: Rezignovať na sociálne siete je povýšenecké a hlúpe

.fedor Gál .komentáre

Zdá sa mi, že preklínanie vplyvu sociálnych médií na pribúdanie negatívnych emócií a násilia v spoločnosti neberie konca. Ako jeden zo „závislákov“ mám obavy, že veci sa majú, ako to obvykle býva, trochu inak. Nehovorím teraz o starostiach, ktoré mi robí komunikácia s umelou inteligenciou pri vybavovaní bežností každodenného života. Hovorím o bonusoch sociálnych médií. Námatkovo som vybral niekoľko ich vlastností, ktoré sú fajn.

po prvé preto, že umožňujú slobodu slova vo verejnom priestore. Deviantom je možné vystaviť stopku, keď je vôľa. To nemá so slobodou a trhom nič spoločné. 

Po druhé preto, že umožňujú vytvoriť si názor na obsiahle spektrum názorových prúdov, komunít, kmeňov, spoločenstiev, spoločností – ak má človek na čosi podobné kapacitu a chuť.

Po tretie preto, že sú nástrojom „kanalizácie“ nahromadenej kreativity, ale aj frustrácie, agresivity..., potreby diskutovať a utvárať vzťahy.

Po štvrté preto, že sú, pre podaktorých, obrovským portfóliom informácií a môžu tiež poslúžiť ako  „cestovná mapa“ do neznámych zákutí poznávania.

Po piate preto, že sú nástrojom zábavy a partnerom v samote či nude.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite