Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Dvojaký meter

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Už ani neviem, čím začať z toho všetkého, čo vyvádza vládna moc. A už vôbec neviem, kde sa toto všetko skončí. Na každom kroku však vidím dvojaký meter.

RTVS, Fond na podporu umenia, Audiovizuálny fond, múzeá a galérie, Slovenská národná galéria, mimovládne organizácie, Súdna rada, justícia. To je len zopár z inštitúcií, ktoré sa vládna moc snažila ovládnuť počas uplynulého týždňa, respektíve robila kroky za účelom ich podriadenia politickej moci. Stále je to o tom istom. Oni vedia, prečo to robia, my vieme, prečo to robia, oni sa tvária, že to preto nerobia, ale my veľmi dobre vieme, že klamú. Chcú ovládnuť všetko. A pomaly, ale isto sa im to darí, aj keď očividne obskúrnym spôsobom používania dvojakého metra, ktorý ich voličom očividne nevadí.

Každý, kto si dovolí kritizovať vládnu moc alebo robí niečo, čo sa vládnej moci nepáči, prípadne sa nekamaráti s jej predstaviteľmi, je jej terčom. Tí istí ľudia, ktorí sa zastávajú Attilu Végha, ktorý je podľa nich diskriminovaný za svoj názor, tlieskajú vláde či koalícii za to, že chce umlčať nezávislú žurnalistiku nielen v RTVS alebo že sa chce zbaviť členov Súdnej rady či dokonca sudcov, ktorí nie sú jej posluhovačmi, prípadne si dovolia trestne stíhať jej predstaviteľov. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite