Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Prezidentská (ne)kampaň

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Čaká nás prvé kolo prezidentských volieb, hoci to tak vôbec nevyzerá.

je týždeň prezidentských volieb, ale prevládajúcou témou bola podľa mňa snaha o ovládnutie RTVS. Nedivila by som sa, keby bol ten návrh vypustený do sveta práve teraz preto, aby odpútal pozornosť od prezidentských volieb. Uvidíme, aké budú ďalšie dymové clony.

A hlavne už v sobotu uvidíme, ako dopadne prvé kolo prezidentských volieb. Podľa posledného prieskumu preferencií prezidentských kandidátov je aktuálne na prvom mieste Peter Pellegrini, na druhom v tesnom závese Ivan Korčok a na treťom Štefan Harabin.

nepochopiteľný úkaz Štefan Harabin

Štefan Harabin, podľa jeho tvrdení ví-ťaz minulých prezidentských volieb, je pre mňa nepochopiteľný úkaz. V prvom rade neviem, kde vznikol mýtus, že je dobrý právnik. On je totiž urážkou všetkých dobrých právnikov. Krivil právo vždy, keď mal príležitosť, a nič iné nerobí ani dnes, ibaže dnes hlavne tak, ako káže ruská propaganda. Možno to súvisí s tým, ako ľudia v slovenskej spoločnosti vnímajú právnikov. Právo je pre nich pokrivené ako paragrafy a dobrý právnik je ten, ktorý má lepšie známosti a vie šikovnejšie prekabátiť druhú stranu. S týmto vnímaním práva by sme už mohli prestať, lebo potom to na Slovensku aj tak vyzerá.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite