Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Po dezinformačnom rebríku k západnému platu

.martin Hodás .komentáre

Dezinformačná scéna má zvláštny dar. Jednotliví ireleváti, ktorí sa navzájom bratríčkujú, sa zvyčajne skôr či neskôr posekajú. Proste nedokážu dlhodobo spolupracovať, aby niečo spoločne dosiahli.

krásnym príkladom je Kulturblog a zvyšok dezinfoscény v zastúpení InfoVojny. Väčšina „občianskych“ dezinfomédií dnes ide po ruke koalícii, najmä Smeru a SNS. Stali sa ich nekritickou, priam oslavnou hlasnou trúbou. Benefitujú z toho, užívajú si priazeň a dobré vzťahy s vládnucou garnitúrou.

Lenže Kulturblog je iný. Od svojho počiatku je priamo napojený na Milana Mazureka a Milana Uhríka, teda na krajne pravicové hnutie Republika (predtým ĽSNS, kým sa aj oni nerozkmotrili). A keďže sa Republika v septembri nedostala do NRSR, takpovediac povinne musela ostať v mimoparlamentnej opozícii – naďalej musia kritizovať koalíciu, aby sa do parlamentu jedného dňa mohli vrátiť ako zdanlivá alternatíva k tomu, čo tu dnes máme.

Aj preto Kulturblog koncom februára kritizoval smerácku europoslankyňu Katarínu Roth Neveďalovú. Konkrétnych dôvodov bolo viacero, sú však nepodstatné. Podstatné je, že prišla kritika, ktorú si všimli aj „občianske médiá“ koalície.

A tak prišla odpoveď. Tvár Kulturblogu Líviu Pavlíkovú označili vo vysielaní InfoVojny za „potentáta, „hysterickú slečnu“ či klamársku propagandistku. Au.

dezinfohrdličky

Ale o tom som nechcel. Podobným rozkmotreniam predchádza obdobie idylky a symbiózy. Keď je všetko ružové a všetci sú najlepší kamaráti. V tomto „okne“ treba dosiahnuť čo najviac, lebo keď príde pomyselný pád, bude to už ťažšie.

Práve v tejto fáze sa momentálne nachádza vzťah extrémistu a hoaxera Daniela Bombica (známejšieho pod pseudonymom Danny Kollar) z Londýna a právničky Judity Laššákovej, jeho fyzickej spojky na Slovensku, na ktoré sa on sám zatiaľ nemôže vrátiť kvôli trojici európskych zatykačov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite