Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rastislav Káčer: Slovensko – šťastná ovca vo výbehu s vlkmi

.rastislav Káčer .komentáre .téma

Slovenská zahraničná politika sa s novou vládou otočila na Východ. Presnejšie na ruský Východ a maďarský Juh. Predseda vlády sa hrdí tým, že nebude predsa hovoriť to, čo od neho očakáva Západ, a hovorí a koná to, čo od neho očakáva putinovské Rusko a orbánovské Maďarsko.

mesiace, až roky úspešnej propagandy za masívnej asistencie domácich politikov – časť z nich presvedčených, že ruský typ diktatúry je to pravé orechové, a časť len naivne nahlúplych „užitočných idiotov“ – priniesli výsledky. Naša zahraničná politika verbálne a aj obsahom prekročila pomyselný rubikon a čiary rešpektované našimi spojencami. 

Rusko zaútočilo na Ukrajinu na základe argumentov, že táto nie je historickým štátom. Že vlastne vždy bola len súčasťou geografického a politického priestoru veľkého Ruska a  Ukrajinci sú vlastne len nejakí zblúdilí Rusi zblbnutí západnou propagandou. Tento útok definitívne a zásadne prekreslil vzťah Západu k Rusku. Naposledy v Európe takto zaútočil na suseda Adolf Hitler obhajujúc svoj životný priestor a ochranu nemeckých menšín. A predmetom útoku sme boli my. Česi a Slováci. A vieme, ako sa to skončilo a akú cenu za to svet zaplatil, kým bol Hitler porazený a mierové rokovania uzavreli krvavú kapitolu dejín. A tu treba podčiarknuť – mierové rokovania uzavreli vojnu, keď bol agresor porazený a prestal bojovať. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite