Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Právny štát vo väčšom ohrození

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Minule som písala o tom, ako je v ohrození právny štát. To ohrozenie každým dňom silnie a je stále vážnejšie, a tak nemôžem písať o ničom inom ani tento týždeň.

na začiatku týždňa som sa konečne raz potešila. Dostalo sa ku mne rozhodnutie Krajského súdu v Banskej Bystrici, ktoré potvrdilo rozhodnutie Okresného súdu v Brezne ohľadom faktúr za štátnu karanténu v prospech tých, ktorí v nej boli. Pokiaľ viem, je to prvé druhostupňové rozhodnutie, v ktorom dal súd za pravdu nie štátu, ale žalovaným. Išlo o mladý pár z Brezna, ktorý strávil v karanténnom zariadení na špinavom splesnenom internáte Akadémie Policajného zboru takmer mesiac. 

Neboli rizikom pre nikoho. Doma mali prázdny byt, kde mohli zostať v karanténe. Za odmenu ich štát zažaloval a pýtal od nich úhradu stravy. Pomohla som im s podaniami na súd. A podarilo sa. Uvidíme, ako sa na vec po tomto rozhodnutí bude pozerať Krajský súd v Prešove, ktorý dostane čoskoro na stôl môj obdobný prípad. Mimochodom, tie podania štátu sú strašné. Chápem, že tam na to majú pár ľudí, ktorí dookola píšu to isté, a veru im to nezávidím, ale nerozumiem, načo sa musia vyjadriť päťkrát v tej istej veci, keď nie sú schopní napísať ani jeden nový argument. Toto je strata času a plytvanie prostriedkami pre každého. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite