Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Dôležito nedôležité

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Parlamentom a spoločnosťou aj tento týždeň hýbali niektoré témy. Osobne sa mi vynorila na konkrétnej skúsenosti téma, ktorej sa nevenuje žiadna pozornosť, no zdá sa mi dôležitá.

parlamentom a spoločnosťou tento týždeň hýbe predovšetkým novela Trestného zákona a ďalších zákonov, ktorou sa znižujú trestné sadzby za majetkové a hospodárske trestné činy, skracujú sa premlčacie doby, rozširujú možnosti alternatívnych trestov, celkovo sa zmierňujú tresty, ruší sa Úrad špeciálnej prokuratúry a podobne. 

Príbeh tejto novely bude pokračovať. Zaujímať ma bude predovšetkým tá časť, ktorá bude prebiehať na Ústavnom súde. To, či sa odloží vykonateľnosť tejto novely včas – tak, aby neplatila ani jeden deň a trestné činy mnohých neboli za jeden deň premlčané či ich tresty značne znížené. Jedno podanie ohľadom tejto novely už na Ústavnom súde je. Ide o ústavnú sťažnosť 49 opozičných poslancov, ktorí namietajú porušovanie ich práv ako opozičných poslancov, ktorí sú reprezentantmi svojich voličov v legislatívnom procese o tejto novele. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite