Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Tomáša Klvaňu: Haley, zhasínajúca kométa

.tomáš Klvaňa .komentáre .komentár týždňa

Poslední vyzývatelka Donalda Trumpa vystoupila v ikonickém komediálním pořadu Saturday Night Live. Vystoupení Nikki Haley dobře ilustruje, jak nesmiřitelně je dnes Amerika rozdělena.

když Haley do republikánských primárek vstupovala, její vyjádření byla, jak bylo dlouholetým stylem, řádně testovaná ve fokus grupech a interních průzkumech. Protože bylo jasné, že žádný republikán, který bude tvrdě a otevřeně kritizovat Trumpa, nemá mezi stranickými voliči šanci, komunikace jihokarolínské exguvernérky působila strojeně. 

Omezila se na nepodstatnou kritiku a vágní prohlášení ve stylu „Trumpa všude provází chaos, ať už oprávněně, či neoprávněně“, jako kdyby chaos byl něco jako vítr či déšť, který si na Trumpa z ničeho nic zasedl, a nikoliv výsledek Trumpovy manažerské nekompetentnosti. Haley se tak uvedla jako vypočítavá politička, jež ostatně v minulosti už několikrát byla proti Trumpovi i s Trumpem podle toho, jak právě vál politický vítr. Byla tedy opakem Trumpovy agresívní autenticity. A republikánští voliči chtějí právě nesmiřitelnou negativní show plnou hrubé „opravdovosti“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite