Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Nepriateľské médiá

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Robert Fico sa už dlho netají nepriateľským vzťahom k niektorým médiám, ktoré si robia svoju prácu a nenechajú sa opiť jeho rečami, či dokonca robia investigatívnu žurnalistiku a zisťujú o ňom a jeho nominantoch a spojencoch závažné veci. A tak sa ich rozhodol vyhlásiť za nepriateľské. A nebol sám.

už v roku 2016 pri „cielenom útoku na úspešné slovenské predsedníctvo“ označil vtedajší a súčasný premiér Robert Fico niektorých novinárov za „špinavé protislovenské prostitútky“. V predvolebnej kampani v tomto roku odmietol účasť v predvolebných diskusiách najsledovanejšej slovenskej televízie TV Markíza. Pridal k tomu aj Denník N, lebo je to vraj médium Progresívneho Slovenska. A nedávno označil TV Markízu, Denník N, SME a Aktuality.sk za nepriateľské médiá, ktoré šíria nenávisť a nemôžu vraj prehltnúť, že prehrali voľby. 

Nezabudol sa im povyhrážať, že on nie je „len pes, ktorý bude bezmocne štekať a prizerať sa“. Vraj vydá pokyny na Úrade vlády a preverí ich akreditáciu. Vo vzťahu k TV Markíza sa vraj pozrie na 26 miliónov eur, ktoré dostala od predchádzajúcej vlády, na jej monopolné správanie na mediálnom trhu a očividne jej zastaví financovanie z verejných zdrojov cez ministerstvá Smeru. Doposiaľ ich však na Úrad vlády pustil. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite