Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Režisér Roman Polák: Môžeme prísť o slobodu

.roman Polák .komentáre

Popredný divadelný režisér Roman Polák reaguje na kroky novej moci voči médiám. Jeho vyjadrenie uverejňujeme v plnom znení.

chápem , že sa to zdá nepodstatné v porovnaní s tým, čo sa deje v dnešnom svete. Ale práve na to spoliehajú títo oportunisti, ktorí v slobodných voľbách získali moc. Voľby boli slobodné, nikto ich nezmanipoloval, ako strašili národ. Teraz nastane proces postupnej deštrukcie demokracie. Ak občania nedajú hneď na začiatku jasne najavo, že toto nechceli, pôjde to ďalej. 

Tu nejde o to, či sú mi Denník N, SME, Aktuality či Markíza sympatické, či ich čítam, či sú mi ich informácie ĺahostajné alebo či s nimi nesúhlasím. Tu ide o základnú funkciu demokratickej spoločnosti — nezávislosť médií. Je to rovnako základná funkcia ako nezávislé súdnictvo. 

Slobodné voľby sa odohrali, voĺny trh funguje, no ak zničia nezávislosť médií, zničia demokraciu. 17. november je vhodný čas, aby sme si uvedomili, čo ešte máme a o čo môžeme prísť  o ľudskú dôstojnosť a o slobodu.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite