Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Modus operandi

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Minule sme si v skratke predstavili našu novú regresívnu vládu. Prešiel týždeň a viacerí jej členovia už stihli potvrdiť, že naozaj budeme cestovať späť v čase. Jeden z nich však obzvlášť vynikal – minister vnútra. A práve ten najlepšie odhalil modus operandi tejto vlády.

matúš Šutaj Eštok sa ako 36-ročný káder Hlasu, predtým Smeru, stal ministrom vnútra. A smeráckym praktikám nezostal nič dlžný. Najprv sa správal arogantne voči policajnému prezidentovi Hamranovi. Neskôr zasiahol proti migrantom, hoci tam žiadni neboli. Vo svojej novej funkcii, za ktorú je očividne vďačný nielen svojmu súčasnému predsedovi, ale aj tomu bývalému, plní všetko, čo obom na očiach vidí. A tak sa rozhodol údajne skončiť vojnu v bezpečnostných zložkách a zasiahol proti šiestim vyšetrovateľom a operatívcom NAKA okolo Jána Čurillu, ktorých po Ficovom vzore ľudia poznajú ako „čurillovcov“.

Šiesti vyšetrovatelia a operatívci NAKA okolo Jána Čurillu sa venovali kauzám, ktoré sa Smeru ani Hlasu nemohli páčiť, pretože odhaľovali trestné činy napojené aj na ich politických nominantov. Išlo napríklad o Božie mlyny, Očistec, v ktorej bol obžalovaný aj súčasný poslanec a horúci adept na šéfa SIS Tibor Gašpar, alebo kauzu Judáš a ktovie, čo ďalšie, od čoho ich potrebujú odstaviť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite