Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Na ceste II.

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Minulý týždeň som vám napísala prvú časť o mojom putovaní na Svätojakubskej púti. A tak ako pokračovala púť, pokračuje dnes aj moje písanie o nej.

začnem od konca – do Santiaga de Compostela som nedorazila. Kráčala som síce ďalej, ale inak a inou cestou. 

Dážď sa ukázal ako problém, ale nie najväčší. Nikdy totiž nepršalo rovnakou intenzitou vkuse niekoľko dní. Raz pršalo menej, inokedy dokonca prestalo a ak nie, dalo sa kráčať s pršiplášťom, hoci so značnou dávkou utrpenia. Problémom sa ukázali aj jedny topánky, ktorým sa po pár dňoch začala odlepovať podrážka. Ani to ale nebol najväčší problém. Vysušila som ich, zalepila a išla ďalej. Keby to nefungovalo, kúpim nové, ale akosi som nechcela vymeniť tie jedny, ktoré ma podržali po ceste, pri prvom probléme. Po troch dňoch som si zvykla aj na nie najľahší ruksak. Človek si zrejme zvykne na to, že so sebou po životnej púti nosí životný náklad. Problém nastáva vtedy, keď je taký ťažký, že ho nedokáže viac udržať. To sa mi nestalo. Práve naopak – zbavovala som sa aspoň drobných vecí a svoj náklad niesla stále ľahšie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite