Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Na ceste I.

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Státisíce ľudí sa ročne vyberú na svätojakubskú púť do španielskeho Santiaga de Compostela. A tak som sa vybrala aj ja. Pri chodení mám dosť času premýšľať, tak vám niečo málo z týchto myšlienok dnes opíšem.

svätojakubská púť do katedrály v Santiago de Compostela, kde sú uložené pozostatky svätého Jakuba, už dávno nie je len náboženskou záležitosťou. Státisíce ľudí ročne sa na ňu vydávajú z mnohých dôvodov. Práve otázka, prečo si sa rozhodol či rozhodla ísť na púť, je zrejme najčastejšou otázkou, akú na púti počujete. No dobre, asi treťou najčastejšou – po odkiaľ si a ako sa voláš.

Moja odpoveď nie je úplne jasná. Mne sa jednoducho chcelo ísť prevetrať si hlavu, zmeniť vzduch, krajinu, stretnúť ľudí z celého sveta, hýbať sa, premýšľať, skúsiť, či to dokážem, zistiť, čo ďalej. Tých takmer 280 km z portugalského Porta v priebehu dvoch týždňov sa zdá byť dostatočných na to, aby som našla, po čo som prišla. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite