Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Pliagy

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Voľby sa blížia, čomu nasvedčuje aj stúpajúci počet káuz, vyhlásení a rôznych odporností. Takto to očividne vo volebnej kampani chodí. A keďže tieto voľby ide o veľa, je to odpornejšie ako obvykle.

pozitívnych správ veľa nebolo, azda len tá, že Ivan Korčok začal so zberom podpisov, aby mohol kandidovať na prezidenta. To sa vôbec nepáči Robertovi Ficovi či Andrejovi Dankovi. Pravdepodobne preto, že Robert Fico chce byť prezidentom. Už dlhšie sa šušká, že Smer a spol. chce po parlamentných voľbách, ak prídu k moci, zrušiť priamu voľbu prezidenta. Zdalo sa mi to pritiahnuté za vlasy, no potom začal Andrej Danko v televízii rozprávať, že nechcú dovoliť, aby bol prezidentom niekto, koho nám údajne zaplatia proamerické mimovládky, čo mal byť prípad pani prezidentky a vraj aj Ivana Korčoka.

Pripustil, že zvažujú zmenu voľby prezidenta z priamej na nepriamu. A vedia to aj stihnúť – potrebovali by čo najrýchlejšie vytvoriť koalíciu a nájsť 90 poslancov na zmenu ústavy. To teoreticky môžu stihnúť ešte pred prezidentskými voľbami. I keď vykrikujú, že ľudia majú mať väčšiu moc a že chcú rozšíriť možnosti konania referenda, ich voličom bude stačiť, že bojujú proti sorošovským proamerickým mimovládkam, a odsúhlasia to. A tak budú tieto voľby nielen o tom, či zostane Slovensko liberálnou prozápadne orientovanou demokraciou, ale aj o tom, či Fico a jeho nohsledi neovládnu celý štát vrátane úradu prezidenta.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite