Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Neznámy človek z Košíc

.eva Čobejová .klub

Po župných voľbách sme v .týždni napísali, že meno víťaza volieb v Košickom kraji Rastislava Trnku bolo pre zvyšok Slovenska totálne neznáme. Čitateľku z Košíc pani Kissovú to veľmi rozhorčilo a napísala do redakcie aj toto: „Navodzuje to dojem, že sopliak včera vyliezol spod prevráteného kameňa a k

s pani Kissovou sme si vymenili niekoľko mailov. Dozvedela som sa, že sa s Rasťom Trnkom zoznámila na košickom protikorupčnom pochode. Hovorila s ním len krátko, ale prekvapilo ju, aký je intelektuálne vyspelý, že to má v hlave upratané a ako efektívne zbiera všetky informácie, ktoré by mu mohli byť užitočné a rozšíriť mu obzory.

Napriek tomu, čo mi napísala pani Kissová, stále tvrdím, že meno Rastislav Trnka bolo pre zvyšok Slovenska do 4. novembra 2017 neznáme. No nastal čas sa o tohto mladého muža naozaj zaujímať. Nielen preto, že porazil sebavedomého a arogantného Rašiho a zrejme ho poslal aj do politického dôchodku. Trnka má totiž potenciál byť raz výrazným pravicovým politikom. Prečo? Na rozdiel od Jána Luntera, ktorý bol pre obyvateľov Banskobystrického kraja protikotlebovskou voľbou, a politicky zaujímavejší je skôr jeho syn, v prípade Trnku ide o človeka, ktorý nemal iba ambíciu poraziť Rašiho. Je názorovo vyhranený, úplne jasne sa profiluje ako antismerácky politik a ešte pravicový, čo v dnešných časoch vôbec nie je módne (nosí sa stred alebo popieranie delenia na pravicu a ľavicu). Nie je to ani človek, ktorý má pocit, že stranícky systém je prežitok a budúcnosťou sú len aktivisti či alternatívci. Nezatracuje strany, má (odhadom) päť ponúk na vstup do veľkej politiky, ale zatiaľ zvažuje. Má aj istý politický inštinkt, lebo síce vstúpil do Siete, ale Procházkovu zradu pochopil ešte pred voľbami a preto sa jeho kariéra v tejto strane predčasne skončila.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite