Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Chcete zbohatnúť? Toto vám radí najbohatší muž na svete

.juraj Medvec .ekonomika

Warren Buffett a Charlie Munger zverejnili výročnú správu svojej firmy Berkshire Hathaway. Prečítajte si rady, ktoré v liste akcionárom obaja starí obchodníci dávajú investorom.

Chcete zbohatnúť? Toto vám radí najbohatší muž na svete SITA/AP Photo/Nati Harnik

trpezlivosť, vytrvalosť a dlhodobý časový horizont sú najistejším receptom ako byť úspešný. Dôležité je prečkať zlé obdobia a vytrvať. Aj tak sa dá zhrnúť hlavný odkaz Buffetovho príbehu.

Minulý rok bol na burzách náročný a sezónu zakončili v hlboko červených číslach. Napriek tomu hodnota akcií Berkshire Hathaway za rok 2022 vyrástla o štyri percentá. Warren Buffett  a Charlie Munger tak opäť výrazne prekonali index S&P 500. Ten v roku 2022 prerobil 18,1 percenta. 

Celkový obrat Berkshire dosiahol neuveriteľných 302 miliárd dolárov, ale rok ukončili so stratou 22 miliárd. Bez započítania kapitálového zhodnotenia akciových pozícií si firma pripísala nový rekord 30,8 miliardy eur zisku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite