Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenský startup dostane vašu bytovku do 21. storočia

.juraj Medvec .ekonomika

S aplikáciou od Spoločného bývania majú obyvatelia celú bytovku a dianie v nej v mobile. Zakladatelia sú zatiaľ v porovnávaní so startupmi ako Slido opatrní a nechcú sa nechať pohltiť korporátom.

Slovenský startup dostane vašu bytovku do 21. storočia Boris Németh Zakladatelia startupu dnes plánujú medzinárodnú expanziu.

nikto nemá rád bytové schôdze. Presne tento problém pred niekoľkými rokmi riešili aj mladí zakladatelia projektu Miroslav Koczka a Michal Magnusek. Vyvinuli preto aplikáciu, ktorá uľahčí život bytovým správcom a majiteľom bytov dá dokonalý prehľad o dianí v dome. V apke sa dá napísať správcovi, čítať oznamy, nahlásiť poruchu, či dokonca elektronicky a na diaľku hlasovať a vyhnúť sa otravným bytovým schôdzam. Používa ju už vyše 400 spoločenstiev na Slovensku. S neustále narastajúcim počtom zákazníkov sa Spoločné bývanie obzerá aj po zahraničí. S pomocou investorov plánuje expandovať na západ pod značkou LiveSpace. Startup by tak už čoskoro mohol rásť aj na globálnych trhoch. Ako to pri technologických spoločnostiach býva, začínajúca firma zatiaľ negeneruje veľké obraty, s exponencionálnym nárastom používateľov sa však situácia môže rýchlo zmeniť.

starodávne fungovanie v domoch

Medzi najžiadanejšie artikle na Slovensku patrí bývanie. Cena nehnuteľností je horúca a trh neochladil ani úder pandemického prepadu ekonomiky. Naopak, ľudia dávajú do nehnuteľností všetky svoje peniaze a väčšina bude byt splácať tridsať rokov. Čoraz viac rastie záujem o dianie v bytových domoch. Na túto vlnu naskočila aj technologická spoločnosť z Bratislavy. „Ľudia stále viac chápu, že byty fungujú ako ekosystém,“ začína jeden zo zakladateľov startupu Spoločné bývanie Michal Magnusek. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite