Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Tvár .týždňa: Slovenský podnikateľ

.martin Mojžiš .ekonomika .tvár týždňa

Sulík pripravil podnikateľom kilečko, Krajniak zorganizoval ohromnú pomoc, Matovič priniesol prísľub miliárd. A ja som dostal list od jedného známeho. Popisuje pohľadom človeka z malého hotela pomoc pre podnikateľov prevádzkujúcich ubytovacie zariadenie.

Tvár .týždňa: Slovenský podnikateľ BRANISLAV BIBEL/SITA 29. marec 2020 Bratislava: Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak, premiér Igor Matovič a minister hospodárstva Richard Sulík počas tlačovej besedy o ekonomických opatreniach na pomoc zamestnancom, živnostníkom a firmám.

január a február tohto roku boli viac-menej rovnaké ako v minulých rokoch (obsadenosť izieb 60,4 percenta a 61,4 percenta). Zlom prišiel 13. 3. 2020. V priebehu niekoľkých dní zrušili hostia všetky rezervácie a obsadenosť klesla na 20 percent za mesiac marec 2020. 

Vzhľadom na to, že náš hotel nebol podľa zákona zatvorený, stále sme ponúkali naše ubytovacie kapacity. Záujem bol skoro nulový. Vyťaženosť izieb v apríli 2020 bola 5,8 percenta, v máji 8 percent, v júni stúpla na 20 percent (v roku 2019 to bolo počas týchto mesiacov v priemere viac ako 80 percent). 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite