Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Železnice by mohli usporiť až 151 miliónov eur predajom majetku aj prepúšťaním

.redakcia .ekonomika

Správca koľajových tratí Železnice slovenskej republiky (ŽSR) by mohli ušetriť 151 miliónov eur. Približne polovicu predajom nepotrebného majetku a druhú časť zefektívnením činností, automatizáciou a tiež úsporou mzdových nákladov.

Železnice by mohli usporiť až 151 miliónov eur predajom majetku aj prepúšťaním SITA/Martin Havran Železnice Slovenskej republiky za výstavbu terminálu v Lužiankach zaplatili 39 904 104 eur bez DPH z vlastných zdrojov.

v prvom rade by mali železnice pripraviť novú investičnú stratégiu, optimalizovať prevádzku tratí, zefektívniť údržbu a prehodnotiť nastavenie administratívnych procesov, uviedol v piatok Útvar hodnoty za peniaze (ÚHP) Ministerstva financií SR po ukončení previerky v tejto spoločnosti. 

„V praxi to znamená, že by mali zmeniť zastarané riadenie dopravy, interné nastavenia s dopadom na podnikovú zamestnanosť a odporúčame prehodnotiť aj rozsah spravovaných tratí. Všetko s cieľom zlepšiť služby poskytované železnicami,“ uviedol vedúci projektu za ÚHP Juraj Mach. Hoci konkrétne trate nešpecifikoval, ÚHP podľa neho identifikoval aj také, kde zo súčasných 47 zamestnancov by na prevádzku stačili štyria.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite