Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Poľsko dalo pokutu firme Engie v rámci konania proti Gazpromu

Poľsko dalo pokutu firme Engie v rámci konania proti Gazpromu

.redakcia .ekonomika 08.11.2019

Poľský protimonopolný úrad UOKiK v piatok oznámil, že v rámci konania proti Gazpromu uložil pokutu 2,40 milióna eur francúzskej spoločnosti Engie Energy, jednej z piatich európskych firiem, ktoré sa podieľajú na financovaní výstavby ruského plynovod Nord Stream 2.

Fico žiada finančne zaťažiť banky. Chce naplniť štátnu kasu

Fico žiada finančne zaťažiť banky. Chce naplniť štátnu kasu

.redakcia .ekonomika 05.11.2019

Bankový odvod by mal od budúceho roka vzrásť z 0,2 % na 0,4 % z hodnoty pasív bánk znížených o sumu vlastného imania. V budúcom roku by mal do štátneho rozpočtu priniesť približne 120 – 130 miliónov eur. Avizoval to predseda koaličného Smeru-SD Robert Fico.

.týždeň

Automobilové skupiny Peugeot Citroën a Fiat Chrysler sa dohodli na fúzii

.redakcia .ekonomika 31.10.2019

Francúzska skupina PSA Peugeot Citroën a taliansko-americký koncern Fiat Chrysler Automobiles (FCA) sa dohodli na fúzii rovných. Vo štvrtok o tom informovali obe automobilky.

.týždeň

Na novú električkovú trať v Bratislave chce prispieť J&T. Penta a HB Reavis chcú rokovať

.redakcia .ekonomika 30.10.2019

Developer J&T Real Estate plánuje významne prispieť na projekt novej električkovej trate v Bratislave v zóne Chalupkova, ktorá má podľa rozhodnutia hlavného mesta viesť cez Pribinovu a popred novú budovu Slovenského národného divadla.

Danko kritizuje spôsob, akým vláda prijala návrh na zvýšenie minimálnej mzdy

Danko kritizuje spôsob, akým vláda prijala návrh na zvýšenie minimálnej mzdy

.redakcia .ekonomika 02.10.2019

Šéf parlamentu a SNS Andrej Danko kritizuje spôsob prijatia návrhu na zvýšenie minimálnej mzdy vládou SR. Poukázal na to, že nariadenie vlády na jej zvýšenie bolo prijaté hlasovaním, a nie konsenzuálne ako doteraz, a to aj napriek výhradám niektorých ministrov z iných strán ako Smer-SD.

Okruh adresátov rekreačného poukazu sa rozšíri, oznámil Danko

Okruh adresátov rekreačného poukazu sa rozšíri, oznámil Danko

.redakcia .ekonomika 01.10.2019

Okruh adresátov rekreačného poukazu sa v budúcnosti rozšíri. Bude možné, aby benefit poukazu čerpal nielen zamestnanec, jeho deti, ale aj rodičia zamestnanca či jeho starí rodičia, uviedol Andrej Danko.

Polemika o minimálnej mzde

Polemika o minimálnej mzde

.redakcia .ekonomika 26.09.2019

Vláda aj odborári volajú po prudkom raste minimálnej mzdy. Od januára má stúpnuť na 580 €. Nakoľko škodí ekonomickému rastu a slobodnému podnikaniu a nakoľko môže v chudobnejších regiónoch pomôcť odstrániť čierne diery na trhu práce?

.týždeň

Čína nebude uplatňovať dodatočné clá na niektoré agrovýrobky z USA vrátane sóje

.redakcia .ekonomika 24.09.2019

Čína umožní svojim firmám nakupovať určité americké agroprodukty bez dodatočných ciel. Poukázala na to v utorok čínska agentúra Sinchua, ktorá sa odvolala na zdroje z vlády.

.týždeň

Za minimálnu mzdu!

.juraj Brecko .ekonomika .hlas východu 22.09.2019

V posledných rokoch sa zrýchlil rast minimálnej mzdy. Pravicové kruhy ten rast často z viacerých strán kritizujú a považujú to za populizmus. Je tu však jeden rozmer, o ktorom sa nehovorí, ale ktorý hrá v prospech zvyšovania minimálnej mzdy. 

Odpolitizujte cenu práce!

Odpolitizujte cenu práce!

.peter Gonda .ekonomika .iný pohľad 22.09.2019

„Musí dôjsť k ďalšiemu radikálnemu zvýšeniu minimálnej mzdy,“ znie odkaz Roberta Fica k aktuálnym návrhom na jej zvýšenie z 520 na 580 eur v budúcom roku a k jeho vlastnému návrhu na 60 percent z priemernej mzdy od roku 2021.