Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Európa by mala byť centrom výroby ekologických automobilov

.sita .ekonomika

Výrobcovia áut vyzývajú na podporu produkcie malých a cenovo dostupných elektrických vozidiel.

Európa by mala byť centrom výroby ekologických automobilov SITA/Ian Forsyth/Pool Photo via AP

európa by mala byť centrom výroby ekologických automobilov. Takúto víziu predstavilo v zverejnenom manifeste a pláne pre konkurencieschopný ekosystém európskej mobility Európske združenie výrobcov automobilov (ACEA). Dokument adresovaný budúcemu Európskemu parlamentu a Komisii podpísali generálni riaditelia hlavných európskych výrobcov vozidiel.

„Automobilový sektor je uprostred najväčšej transformácie za viac ako storočie. Neexistuje pre nás otázka o potrebe dekarbonizácie. Investujeme do nej miliardy, oveľa viac ako ktokoľvek iný,“ zhodnotil prezident združenia Luca de Meo. Ako však zdôraznil, do ich podnikania do roku 2030 každoročne vstúpi v priemere osem alebo deväť nariadení Európskej únie, z ktorých sú niektoré dokonca protichodné.

„Európa musí prijať holistický prístup k výzvam automobilového priemyslu, ktorý zahŕňa celý hodnotový reťazec. Musíme byť rovnako dobre vybavení ako ostatné regióny a súťažiť za rovnakých podmienok,“ pokračoval de Meo. Výrobcovia áut vyzývajú na podporu produkcie malých a cenovo dostupných elektrických vozidiel. Taktiež je ale podľa ich nevyhnutné podporiť dopyt, a to prostredníctvom primeraných stimulačných schém na všetkých úrovniach politiky, od únie až po mestské a miestne orgány.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite