Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ivan Bošňák: Ako nás oslabuje nároková ekonomika

.ivan Bošňák .ekonomika .týždeň v ekonomike

Vysoká inflácia v kombinácii s rastom úrokových mier prispeli k tomu, že Slovensko postupne stratilo kľúčové výhody, ktoré malo po prijatí eura.

Ivan Bošňák: Ako nás oslabuje nároková ekonomika MARTIN BAUMANN/TASR 6. november 2023, Bratislava: Minister financií SR Ladislav Kamenický čaká na premiéra Roberta Fica.

nízke mzdové náklady, relatívne vysoká produktivita práce a dostatok vzdelanej pracovnej sily pri vysokej nezamestnanosti. K tomu povesť reformného tigra. Po pätnástich rokoch je to všetko preč.

Zostala malá krajina s vysokými deficitmi, rastúci počet dôchodcov a nedostatok pracovnej sily ovplyvnený odchodom mladých a vzdelaných. Plus sa k moci dostali socialisti kombinovaní s nevzdelanou, ale odhodlanou luzou. Dokonalý recept na úpadok. Prvé kroky novej vlády dokazujú, že je presvedčená o správnosti budovania silného a spravodlivého sociálneho štátu, čo je mottom jej programového vyhlásenia. Plní prízemné nároky svojej voličskej základne a dotuje jej okamžité blaho požičiavaním si financií na ďalší a ďalší šialený nápad. Žijeme smutnú dobu, ale štýlom „ruka hore“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite