Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dáta bez pátosu: Najinovatívnejšie krajiny 2023 — Talent vs. Lúza

.dáta bez pátosu .ekonomika

Technologický pokrok, znalosti, patenty, ľudský potenciál výskumníkov a vedcov, sofistikovanosť biznisov a firiem, kreatívny výstup, dostupná infraštruktúra a regulačné prostredie a podpora podnikania.

Dáta bez pátosu: Najinovatívnejšie krajiny 2023 — Talent vs. Lúza Visual Capitalist

to sú faktory, ktoré vstupujú do hodnotenia 132 krajín, pričom Slovensko sa umiestnilo na 45 mieste, tesne pred Rumunskom, Srbskom a Severným Macedónskom. Rakúsko, Maďarsko, Česko, Poľsko samozrejme pred nami a vysoko.

Krajina by mala byť schopná pritiahnuť, udržať a poťažmo vychovať PROFESSIONAL TALENT. Motivovať takýchto ľudí a výsledky sa (vo firme, v krajine) dostavia. Toto nám vraveli a požadovali to od nás prí práci a dokonca pri hodnotení firiem v banke, v ktorej som pracoval s nadšenými, vzdelanými a skúsenými ľuďmi (Ivan Bošňák). 

Tá doba sa na Slovensku ale minula a prevláda tu mizéria, po odborníkoch nie je dopyt. Normálne je byť chudobný mať sa priemerne zle.

Na Slovensku dochádza v poslednom čase nie k priemernosti, ale doslova k oslave úplnej lúzy. Priemerný človek sa chce mať aspoň dobre, ale netúži mať viac. Lúze však stačí, aby sa aj ostatní mali mizerne, tak ako ona. Lúza mizériou netrpí, lúza si ju užíva a všetkým ju dopraje a po dostaní sa k moci to aj pre celú spoločnosť zabezpečí. Rýchlo a bez výnimiek. Úspešne...

Ak viete podporiť prácu na našich analýzach a reportoch, môžete tak urobiť na: https://www.patreon.com/databezpatosu

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite