Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.téma
.týždeň

Pád Andreja Ď.

.martin Hanus .jozef Majchrák .časopis .téma 29.01.2011

Kedysi hviezda bratislavskej komunálnej politiky a ambiciózny muž, ktorý mieril oveľa vyššie. Dnes politik pripomínajúci štvanú zver. Akoby jeho jedinou útechou bola už len poslanecká imunita. Čo sa to vlastne za tie roky stalo?

.týždeň

Samocenzúra už funguje

.martin Hanus .časopis .téma 22.01.2011

Rozhovor s maďarským novinárom Zsoltom Bogárom o novom mediálnom zákone.

.týždeň

Kornai proti Orbánovi

.jaroslav Daniška .časopis .téma 22.01.2011

Demokracia v Maďarsku sa skončila, tvrdí známy ekonóm János Kornai.

.týždeň

Viktor Veľký

.jozef Majchrák .jaroslav Daniška .časopis .téma 22.01.2011

Porovnávajú ho s Putinom, Chávezom či maďarským fašistom Horthym. Pre niektorých je autokrat, vezír či dokonca führer. Kto je Viktor Orbán a čo sa to práve deje v Maďarsku?

.týždeň

Prečo žijú ženy dlhšie?

.martin Hanus .časopis .téma 16.01.2011

Alebo inak: prečo biológia diskriminuje mužov aj v časoch mieru? Muži sa vo vyspelom svete dožívajú v priemere asi o šesť až osem rokov menej než ženy. A ako vyplýva zo štatistík, aj keď sa náhodou dožijete 110 rokov a ste žena, máte veľkú šancu o nejaký ten rok prežiť vášho mužského rovesníka.

.týždeň

Osobné impresie o starobe a dôchodku

.ernest Stredňanský .časopis .téma 16.01.2011

Zazvonil mobil, ohlásil sa .týždeň. Trochu ma to zmiatlo, no keď hlas v mobile povedal, že týždenník .týždeň, bolo mi to jasné – chcú od mňa predplatné. Hlas v mobile ma však prekvapil: Napísali by ste, prosím, pre nás pár slov o tom, čo je potrebné na to, aby šesťdesiatnik, ktorý sa nevie zmieriť s návrhom, že by mal odísť do dôchodku šesťdesiatdvaročný, bol optimistický, svieži a plný energie, akým ste vy a nemal by mentálny problém povinne pracovať do dôchodku o pár rokov dlhšie?

.týždeň

Život s počítačom

.eva Čobejová .časopis .téma 16.01.2011

Vojtech Bradovka z obce Nadabula (ročník 1925) je príkladom človeka, ktorému ani vysoký vek a vážne zdravotné problémy nezabránili žiť pestrým životom. Pomohol mu v tom počítač. Prispieva do rôznych médií a je vydavateľom aj šéfredaktorom internetového magazínu KGB (Klub Generácie Báčikov).

.týždeň

Generácia M

.martin Hanus .lukáš Krivošík .časopis .téma 16.01.2011

Premiérka Iveta Radičová sa na prelome rokov dôrazne vyjadrila, že zvyšovanie odchodu veku do dôchodku by bolo momentálne „úplne nehorázne a neľudské“. Nepopulistická vláda by však predsa len mohla dnešným tridsiatnikom a štyridsiatnikom povedať pravdu.

Juraj Kušnierik v roku 2011: Kto ochráni Koptov?

Juraj Kušnierik v roku 2011: Kto ochráni Koptov?

.juraj Kušnierik .reportáže .téma 09.01.2011

Útoky na koptských kresťanov v Egypte sa opakujú. Náš Juraj Kušnierik o tom písal ešte pred šiestimi rokmi a dokonca navštívil aj Alexandriu, ktorá bola dejiskom aj dnešného útoku.

.týždeň

Genocída na druhú

.jozef Majchrák .jaroslav Daniška .časopis .téma 09.01.2011

Rozhovor s lekárom a pedagógom Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety Vladimírom Krčmérym.