Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo si na ňom vážim

.iveta Radičová .časopis .téma

Pána Mikloša poznám vyše 20 rokov. Prvý raz sa naše cesty stretli, keď bol ako najmladší navrhnutý do vlády za ministra privatizácie. Ja som na Ventúrskej pôsobila v role hovorkyne VPN. Vzápätí ma oslovil, robila som mu poradkyňu v rámci spúšťania malej privatizácie – aj s Vladom Krivým a ďalšími – a poskytovali sme mu spätnú väzbu na prvé zákony.

Ivan je veľmi vzdelaný, veľmi vecný, vie myslieť strategicky a dlhodobejšie. Nie je to človek, ktorý by sa čo i len v náznaku zaraďoval k populistickým politikom. Keď je presvedčený, že cieľom je ozdraviť ekonomiku, konsolidovať verejné financie a vie, že cena bude krátkodobo vysoká, vníma svoju zodpovednosť a svoj záväzok ako dlhodobý, nie od volieb do volieb. V tom je, svojím spôsobom, atypický politik.
Má obrovské ocenenia, bol ekonómom roka, ocenený medzinárodne. Vie výborne logicky argumentovať, takže pri presadzovaní vecných návrhov je to ťažký partner do diskusie. Je veľmi zásadový. Kedysi môj Stanko povedal, že človek, ktorý má zásady, sa v tejto krajine označuje za extrémistu, pretože si trvá na svojom a je presvedčený o svojej pravde. Ivan je zásadový politik.
Myslím si, že za sebou zanechal významný reformný rukopis obdobia druhej Dzurindovej vlády, ale aj významný rukopis v začiatkoch spúšťania transformačného procesu. Nadaný politik. Ale na dlhé trate. Autorka je premiérka Slovenskej republiky.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite