Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako ho vnímam?

.mikuláš Dzurinda .časopis .téma

Ivan Mikloš bol výraznou postavou tranzitívnych reforiem začiatkom 90. rokov. Vo vláde Jána Čarnogurského vystupoval nielen ako minister privatizácie, ale čoraz častejšie zasahoval ako ekonóm.

V tom čase som bol námestníkom ministra na doprave a keďže minister Pavle ma často posielal na rokovania vlády, spoznával som Mikloša nielen ako „fičúra“ z obrazovky, ale stále viac ako múdreho aj tvrdého presadzovateľa politiky, ktorú som sám pociťoval vo svojej krvi.
Mikloš bol hlavným architektom modernizačných reforiem koncom 90. rokov minulého a v prvých rokoch nového tisícročia. Tieto reformy boli základom nášho integračného úspechu.
Ivan je profesionál, je to človek s pevnou chrbticou a sympatickým životným štýlom.
Profesionalita: Mikloš je v prvom rade ekonóm so sklonom k vedátorstvu (veľa číta, rád píše, prednáša). Ale je aj politik. A to je skvelá dispozícia.  
Chrbtica: nebojí sa presadiť potrebné opatrenie. Ani proti väčšine, keď je evidentne nepopulárne. Má odvahu. Ale aj silu niesť za svoje rozhodnutia zodpovednosť. Nepodlieha tlakom, nedá sa zastrašovať. A vie byť verný, lojálny. Nie slepo, nekriticky, ale principiálne. Vie hovoriť, ale aj počúvať (i keď prvé mu ide o trochu lepšie...). Vie sa presadzovať, ale rešpektuje argument.
Životný štýl: Veľa a rád pracuje. Ale aj sa rád zabáva. Je výborný spoločník. No a je vášnivý športovec – miluje prírodu, lyže, bicykel. Pekná kombinácia. Autor je dvojnásobný premiér, dnes minister zahraničných vecí.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite