Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Richard Sulík: Telku mám kvôli Šindlerovej


.elena Akácsová .časopis .lifestyle


Predseda parlamentu Richard Sulík mal takýto plán: 2010 opozícia, 2014 parlament. Nejako to prešvihli a teraz ho mrzí, že má málo času na deti. Aj tak považuje za veľké šťastie, že všetko, čo v živote robí, robí, lebo chce a má na to chuť.


Knihu fotiek nechystám

Podľa výstroja patrím k najlepším fotografom na Slovensku vôbec. Ježiško mi doniesol 70 x 20 2.8, no ale poslúchal som. Fotím 30 rokov, ale kniha žiadna nebude. Ešte som sa nedostal tam, kde bývalý prezident Schuster. Mám teraz málo času, ale keď si kúpite kvalitné sklo, tak aj za desať rokov je to stále ešte kvalitné sklo a žiadny výbehový model. Mám rád Helmuta Newtona, obzvlášť jeho dvojfotku Už prichádzajú, štyri nahé ženy a potom oblečené. Chcel som si ju aj kúpiť, ale jeho dediči sú pohádaní, nepredáva sa to ako print. 


Trúfam si poraziť stého hráča

Squash hrám dlho, často, dva-trikrát do týždňa a baví ma to. Som tak v prvej stovke na Slovensku. Pred dvoma rokmi sme s kamošmi hrávali druhú ligu, nie úplne neúspešne. V tejto hre sa ide rovno k veci a za 30 minút ste úplne vyšťavený. Nenakupujem žiadne špeciálne vybavenie, z toho som už vyrástol, aj keď raketu musíte mať dobrú. Ale niežeby som si potrpel, ako pri foťákoch. 


Varenie chce logistiku

Kvôli parlamentu už nemám čas ani variť, nie je čas na logistiku, vybrať recept, potom ísť nakúpiť. Kedysi sme si s kamarátom robili aj vlastné karí alebo souflé. Spraviť dobré suflé nie je vôbec jednoduché.  Keď vám to počas pečenia spľasne, tak je po radosti. To mi však určite neutečie. K vareniu patrí víno. Červené víno a cigara na konci dňa, to je veľmi príjemné, samozrejme ešte s niekým, v partii, kde je zaujímavý rozhovor. 


Nazývam veci pravým menom

Moja neresť je nedostatok diplomacie. V tomto našom pomýlenom, smerom k socializmu sa hýbajúcom svete, je vlastne neresť politikov prehnaná snaha o politickú korektnosť. Človek niečo povie, hneď je rasista alebo nediplomat alebo bulo. Občas sa mi to nevyplatilo, ale nakladačku som ešte nedostal. Som otvorený aj voči kamarátom, nikto z nich mi ešte nevyčítal, že som diplomat. 


Ženy nerozmaznávam

Som vďačný za každého homosexuála, lebo hneď je o konkurenta menej. Krásna žena, to je skrátka niečo skvelé. To asi je neresť. Ten typ žien, ktorý mňa oslovuje, si na darčeky a rozmaznávanie veľmi nepotrpí. Nehovorím, že nikdy zásadne nič nekupujem, ale nie že by som každý týždeň kupoval norkový kožuch a diamanty. Pozornosť vždy poteší, ale všetko s mierou. 


Ťuťuli-muťuli

Mám rok a pol starú dcéru a 3,5-ročného syna, vidím ich hrozne málo, a keď ich vidím,  tak spia. Inak sa hráme, pravidelne staviam lego. Moje prvé deti som mal mladý, tieto druhé mám o generáciu neskôr, teraz si to viac vychutnávam a uvedomujem. To, že na ne nemám čas, ochudobňuje viac mňa ako ich.


Telku nepozerám

Kúpil som si ju kvôli Martine Šindlerovej. S partiou kamošov sme išli do baru a tam akurát bežala prvá Superstar. Zapozerali sme sa, ďalší týždeň sme išli znovu, potom bolo obsadené, tak som si kúpil telku, aby som videl finále. Teraz na nej môj syn sleduje požiarnika Sama, je z toho úplne hotový. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite