Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zuzana Marošová: Osud ako z filmu

.eva Čobejová .časopis .európa

Sľubná kariéra sa dá pokaziť všelijako. Lída Baarová sa zamilovala do nacistu a nepomohla jej potom ani krása, ani talent. Ako to bude so Zuzanou Marošovou, herečkou, ktorá sa zamilovala do mafiána?

Narodila sa v Komárne, ale vyrastala v Prievidzi, tam dodnes žijú jej rodičia a tam kdesi na diskotéke sa osudovo zamilovala. Ale ešte predtým stihla vo veľkom štýle rozbehnúť v Bratislave umeleckú dráhu. Vyštudovala konzervatórium i VŠMU a hneď dostala stále angažmán v SND. Pekne vyvinutá blondínka s dievčenským šarmom, navyše obdarená hereckým i speváckym talentom, mala všetky predpoklady stať sa veľkou hviezdou. Je presne ten typ nežnej, naivnej a po vzrušujúcom živote dychtiacej blondínky, akých v divadlách nikdy nie je dosť. Ešte na škole začala hrať veľké úlohy a od roku 2003 sa stala zamestnankyňou SND. Zahrala si aj v televíznom seriáli Medzi nami a zažiarila ako pôvabná Sugar v muzikáli Niekto to rád horúce.

chcem vodcu

Mala dvadsaťštyri a bola vychádzajúcou hereckou hviezdičkou. Novinárke Helene Dvořákovej sa s dievčensky milou otvorenosťou zdôverila, po akom partnerovi túži. „Myslím, že muž má byť troška ,vyššie´, má byť vodca.“ Vraj už zmenila aj svoje rozhodnutie ponechať si po svadbe svoje meno: „Chápem ako vyjadrenie úcty voči mužovi, že ak si ho vezmem, tak si meno zmením na jeho.“ Mierne pohŕdavými slovami odbila otázku, či si vie predstaviť ako svojho partnera herca. Ani zďaleka si to predstaviť nevie. A ešte čosi o sebe zverejnila: keď má partnera, ktorého miluje, tak je mu oddaná celou dušou a celým životom. Chce jedného muža na celý život a s ním tri deti a domček. Po piatich rokoch je všetko inak. Ale ešte predtým, než sa Zuzanin život zamotal, zahrala si v SND zaujímavú rolu. V Glowackého hre Štvrtá sestra hrá dievča, ktoré sa zamiluje do mafiána, a ten veľmi zle skončí. Akoby sa Zuzana rozhodla preniesť divadlo do reálneho života. Mala zvláštne sklony zamilovať sa do zlých chlapcov, tí dobrí ju nebavili. Nepodceňovala zrejme ani finančnú stránku veci, lebo raz sa v akomsi rozhovore priznala, že veľmi túži po masívnom Jeepe. A ten jej, zrejme, mohol bez problémov dopriať ženatý, o dvanásť rokov starší Karol Mello, ktorý spolu s bratom v 90. rokoch ovládal celý čierny biznis v Hornonitrianskom regióne.

Keď Marošová začala v Nitre žiť s Karolom Mellom, stiahla sa do úzadia. Sebavedomo vyhlásila, že nemá potrebu sa pretŕčať, lebo „Karol nemá rád publicitu a ja to rešpektujem.“

Ešte vo februári 2006 Marošová v SND hrá v novej hre Stratégie a rozmary, ale dlho si v nej nezahrá. Jednak už čaká dieťa, a je tu aj vážnejší problém. Polícia po dvoch rokoch vypátrala, kto si zrejme objednal brutálnu vraždu v Moste pri Bratislave, pri ktorej zahynula mladá žena a desaťročný chlapec. V auguste 2006 polícia vydala na Karola Mella medzinárodný zatykač, a pre dvojicu sa začína život na úteku. V septembri v Bratislave Marošová tajne porodí syna a oficiálne odchádza z divadla na materskú dovolenku.

Polícia po Mellovi pátra, ale čudne. Bulváru sa občas ohlásili ľudia, ktorí dvojicu videli, dokonca ich aj odfotografovali v Španielsku na pláži. Aj susedia Zuzaniných rodičov novinárom potvrdili, že Zuzanu občas zazrú doma. Špekulovalo sa o tom, že Mello začal spolupracovať s políciou, a tak je pod ochranou. Po výmenách v Policajnom zbore, ktoré urobil Jaroslav Spišiak, bol Mello pred pár dňami zadržaný v Krakove a čaká sa už len na jeho vydanie na Slovensko.

čo ďalej?

Marošová teda žila s Mellom v Krakove, ale chodievala aj na Slovensko za rodinou či kamarátkami, iba médiám sa vyhýbala. Čo mala vlastne povedať? Že už nemá veľmi na výber a musí túto hru dohrať do konca?

Materská dovolenka sa jej skončila, ale do SND sa už vrátiť nemohla. Napokon si v SND aj vydýchli, že partnerka mafiána, ktorý má pravdepodobne na krku dve brutálne vraždy, sa do divadla nevrátila. Výpoveď jej predtým sami dať nemohli, lebo Zákonník práce chráni ženy na materskej dovolenke a nerieši situáciu, keď herečka prvej scény žije s človekom podozrivým z vraždy. Ani bývalí kolegovia Marošovej nie sú si istí, či je Marošová obeťou veľkej lásky, či je iba neuveriteľne naivná, alebo či ju Mello nepriťahoval práve pre svoj luxusný život, financovaný najmä zo zločinu.

Ak súdy dokážu vinu Karola Mella a on na dlhé roky skončí vo väzbe, čo bude so Zuzanou Marošovou? Môže sa opäť uchádzať o miesto v Národnom divadle, akoby sa nič nestalo? Zrejme už vyzerá inak, jej tvár isto stratila dievčenskú jemnosť a dychtivosť, skôr v nej bude vpísaná tvrdá životná skúsenosť. Pre komerčné televízie však môže byť atraktívnou tvárou. Veď kto by si nepozrel seriál, v ktorom bývalá milenka mafiána hrá mafiánsku paničku?

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite