Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Burian bol mojím tútorom

.jozef Majchrák .martin Hanus .časopis .týždeň doma

Odpovede poslanca za Most-Híd Igora Sidora, ktorý súhlasil iba s rozhovorom formou e-mailu.

.niektorí  členovia strany Most-Híd v Košiciach sú nespokojní s tým, že ste presadili, aby vaša strana podporila Richarda Rašiho ako kandidáta na primátora. Prečo? 
Toto mesto potrebuje zmenu. Som presvedčený, že ani SDKÚ, ani KDH nie sú úplne stotožnené s kandidatúrou pána Knapíka. Pána Rašiho sme podporili najmä z dôvodu, že po mesačných rokovaniach s KDH a SDKÚ neprišli so žiadnym prijateľným kandidátom pre nášho voliča. Vnímame ho ako človeka, ktorému sa podarilo pomerne dobre viesť ministerstvo zdravotníctva. Je charizmatický a má ideálny vek na to, aby sa postavil na čelo Košíc. Nie je to len moje osobné presadzovanie, je to aj názor predstaviteľov ďalších štyroch okresov. 
.denník Korzár o vás po voľbách hovoril ako o horúcom kandidátovi na post ministra životného prostredia. Prečo ste sa ním nakoniec nestali, hoci ste získali veľa preferenčných hlasov (na čo ste sami po voľbách pre Korzár poukazovali)? 
Do politiky som nevstupoval preto, aby som sa stal ministrom. Mojou prioritou je zmeniť veci na komunálnej úrovni. Som lokálpatriot, verný východu. Áno, v médiách sa veľa špekulovalo o mojom zaradení na post ministra životného prostredia, ale ja som tie úvahy kategoricky popieral. Vychádzali z mojej odbornosti, pretože som najdlhšie podnikajúca osoba v oblasti enviromentu na Slovensku. 
 .vo vašej kampani vám marketingovo pomáhal pán Rigan. Robil to ako súkromná osoba, alebo prostredníctvom firmy In House? 
Firmu In House nepoznám. Mariána Rigana som si vybral do kampane ako osobného odborného poradcu. Poznáme sa viac ako desať rokov. Spolupracovať sme začali už pri voľbách do VÚC, kde som skončil tesne pod hranicou zvoliteľnosti, chýbalo mi asi 100 hlasov. 
.hovorí sa o vás, že mate podnikateľsky blízko k ľudom zo Smeru. Je to pravda? 
Podnikateľsky blízko k ľuďom zo strany Smer nemám. Poznáme sa dobre po ľudskej a spoločenskej stránke, s mnohými som dokonca vyrastal. Každý z nás si však spoločenské postavenie vybudoval individuálne. Za predchádzajúcej vlády som nemal v podnikaní „zelenú“.
 
.ako dobre sa poznáte s Pavlom Paškom?
Pána Pašku som spoznal v období, keď sa venoval podnikateľským aktivitám. Bolo to dávno pred jeho nástupom do politickej strany Smer-SD, v ktorej to dotiahol až na predsedu parlamentu.
.váš najbližší podnikateľský partner Vladimír Švigár a váš kolega z košického Mostu Vladimír Vágási boli vo firme G.I.C. Cash spoločníkmi spolu s Jozefom Burianom, poslancom Smeru. Poznáte sa s pánom Burianom? 
Podobne ako s pánom Paškom sa poznám aj s pánom Burianom. Bol mojím tútorom v ekonomických otázkach. Dodnes ho považujem za odborníka v tejto oblasti. Viem o jeho priateľskom vzťahu s Vladimírom Švigárom. Popravde, Košice nie sú také veľké, takže moje osobné vzťahy s nimi nie sú žiadnou raritou.  
.aktivista Jiří Štrajt a nemenovaná členka volebnej komisie na sídlisku Ťahanovce hovoria o podozreniach z kupovania hlasov. Vraj skupina Rómov bola inštruovaná, že majú voliť číslo 18 (Most-Híd) a krúžkovať číslo 11 (teda vás). Máte o tom informácie? Motivovali ste Rómov na účasť na voľbách peniazmi?
Celé štyri mesiace pred parlamentnými voľbami som bol na výjazdoch. Bol som v rómskych osadách, kde sme spolu s rómskymi aktivistami organizovali futbalové turnaje, strávil som hodiny rozhovormi s miestnymi obyvateľmi. Nákupom čerpadiel a ich rýchlou distribúciou do zaplavených oblastí sme pomáhali pri odstraňovaní následkov povodní. Stretol som sa s tisíckami Rómov, absolvoval som množstvo mítingov. Samozrejme, že dôvodom mojich návštev bolo získať hlas v parlamentných voľbách. Čo sa týka Rómov z Ťahanoviec, tí mi spolu s Rómami z Jasova pripravili uvítanie, na ktoré sa nezabúda. 
.ochranár Zdenko Lipták na svojom blogu napísal, že vaša firma V.O.D.S. dokázala vo veci vybudovania náhradnej mokrade v časti Krásna v roku 2009 získať za jeden deň výnimku z podmienok ochrany chránených druhov živočíchov. Ako sa vám to podarilo? 
 Som kedykoľvek pripravený konfrontovať sa s pánom Liptákom. Niekoľkokrát mu bolo podané odborné vysvetlenie k udeleniu spomínaného povolenia. Povolenie je transparentné a v súlade so zákonom.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite