Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Digi

.peter Bálik .časopis .šport

Predminulý týždeň futbalovú aj nefutbalovú verejnosť pobúrila správa, že slovenský medzinárodný futbal sa nebude vysielať vo verejnoprávnej STV, ale prostredníctvom súkromnej spoločnosti Digi TV.

Keďže táto rumunská televízna spoločnosť odštartovala svoj športový kanál Digi Sport až cez víkend v sobotu, ponúkla priateľský zápas Slovenska s Chorvátskom, ktorý sa hral minulú stredu, verejnoprávnej STV. Úplne zadarmo Nakoniec však prekvapení diváci sledovali priemerné medzištátne stretnutie na inej stanici. Dôvod? STV si podmienila vysielanie tým, že úhrady za prenos zaplatí Digi TV. Súkromná spoločnosť to odmietla. Nakoniec ho odvysielala Joj plus a ako sme sa dozvedeli, priamy prenos pre túto súkromnú televíziu zabezpečoval štáb z Digi TV. Zvláštne. STV je na tom zle s peniazmi, tých 25-tisí eur by sa našlo, no vo vedení STV nie je vôľa. Veď čo by Slovenská televízia mala vysielať, ak nie náš repre futbal, ktorý nedávno trhal rekordy v sledovanosti a je jednotkou všetkých športov? Ďalšia vec, ktorú Nižňanský a spol. nezvládli. Napriek vojne medzi nimi a futbalovým zväzom by predsa mali uspokojiť potreby verejnosti. 
Niekde v pozadí sa v tichosti usmieva futbalový zväz, ktorý už roky kupčí s vysielacími právami na slovenský futbal aj tým, že podpisuje zmluvy s mediálnymi a marketingovými spoločnosťami (Športprogres, Sport Five, UFA Sport),  aj keď podľa odporúčania UEFA by sa o tieto veci mal starať sám. Potom sa stane, že slovenský futbal má v rukách rumunská spoločnosť s veľkolepým športovým projektom, pri ktorom nie je vylúčené, že môže skrachovať. Ich správanie nemá nič spoločné s propagáciou slovenského futbalu, je to len boj o to, koľko peňazí natečie do vreciek jednotlivov, ktorým je úplne jedno, že Weissovi chlapci budú v televízii raritou.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite