Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Anketa:

.časopis .téma

Ako ste prežívali zápasy slovenskej reprezentácie na MS vo futbale?

Dušan Dušek, spisovateľ
Ak sa krajina, ktorá nemá ani jeden taký štadión, na akých sa hralo v Južnej Afrike, dostane do osemfinále, je to zázrak. Samotný zápas s Talianskom bol pre nás žičlivý a dobrý bol aj výsledok, ktorý bol však lepší ako naša hra a ako podmienky futbalu na Slovensku. Ale, všetka česť! Nie je ťažké uhrať dobré výsledky, keď máte najlepších hráčov a mužstvo má ideálne podmienky. Ale vyhrať vtedy, keď tých hráčov a tie podmienky nemáte, je veľmi cenné. Na podmienky, aké má futbal na Slovensku, je ten výsledok úžasný!

Mário Radačovský, choreograf a tanečník
Teším sa z toho, ako naši futbalisti v Južnej Afrike dopadli. Myslím, že prekonali sami seba a vracajú sa so cťou. Futbalové majstrovstvá sveta sú raz za štyri roky a dostať sa na nich medzi šestnásť najlepších tímov je úžasné. Jasné, dalo by sa kritizovať, ako hrali proti Paraguaju, ale o to teraz vôbec nejde. Takýto výkon je oveľa lepšou reklamou pre Slovensko než povinné hymny a nacionalistické bláboly.

Michal Handzuš, hokejista

Bolo to super! Keď som v minulosti pozeral majstrovstvá, vždy som si najprv nanútil nejaký tím, ktorému som držal palce. Teraz to bol konečne šampionát, kde hrali aj naši. A hrali výborne. Užívali sme si s nimi každý jeden zápas. A teraz sa spolu s nimi tešíme z ich úspechu.

Iveta Radičová, poverená premiérka slovenskej vlády:

Nebudem expertom fušovať do remesla a pokúšať sa hodnotiť jednotlivé zápasy. Ale zo začiatku som bola nešťastná z remízy s Novým Zélandom a z prehry s Paraguajom. No potom to bolo všetko zmazané. Poraziť Talianov neznamená, že máme šťastie, ale znamená to, že vieme hrať futbal! Počas zápasu s Holandskom som tajne dúfala vo výhru, no aj napriek prehre to, čo slovenskí futbalisti dokázali, bola veľká vec. Urobili nám všetkým veľkú radosť!

Juraj Bartoš, trubkár
Som stále na cestách. Zápasy na MS som preto nevidel, ale môžem povedať, že slovenskej reprezentácii fandili nielen Slováci, ale napríklad aj moji spoluhráči v orchestri Ondřeja Havelku v Čechách. Na našom zájazde s Bratislava Hot Serenaders v Dánsku celkom spontánne reagovali aj naši dánski poslucháči, Slovákom dokonca fandili aj proti Holandsku... Náš tím urobil Slovensku výbornú reklamu a verím, že na ME sa ukáže opäť v tom najlepšom svetle.

Jaroslav Spišiak, bývalý policajný viceprezident
Ako som prežíval futbal? Tak pozeral som, fandil som, dúfal som. Tajne som dúfal, že to dopadne tak, ako na majstrovstvách Európy v roku 1976. Vtedy sme tiež hrali s Holandskom a ako zázrakom sme postúpili. Dúfal som, že sa ak sa to podarilo raz, tak by sa to mohlo podariť znovu, ale tentoraz už toho šťastia toľko nebolo. Ale som šťastný, že hráči reprezentovali tak, ako reprezentovali. Myslím, že to bolo nad očakávanie a som hrdý na to, že som Slovák a že máme takéto futbalové mužstvo.

Róbert Bezák, arcibiskup

Musel som sa usmiať sám sebe, že som sa prejavil ako naozajstný syn slovenského národa. Keď sa nám nedarí, som smutný a nešťastný, a keď sa nám darí - ako sa nám darilo s Talianskom - tak som veľmi hrdý na to, akí sme úžasní. Ja som nás po tej výhre videl pomaly až vo finále. Ale aj keď sme potom vypadli, tak to bolo také vypadnutie so zdvihnutou hlavou. My sme naozaj taký emotívny národ, všetci, aj biskupi. Keď sa darí, tak sme hrdí, a keď sa nedarí, tak sme príliš smutní - futbal je v tom krásnym obrazom nášho života.

Peter Žák, manžel Hedvigy Malinovej-Žákovej
Ja som veľký futbalový fanúšik a pri týchto majstrovstvách som naučil aj našu malú dcéru, ako sa máme tešiť pri góle a čo to vlastne gól je. Vždy som jej povedal, ktorým smerom naši útočia a kam má tá guľôčka padnúť. No a potom sme sa spolu tešili - bolo to nádherné. Proti Novému Zélandu sme si to natrénovali, potom proti Talianom sme to už vedeli úplne dobre a tešili sme sa až trikrát - naozaj sa veľmi tešila, nahlas výskala,  a mne sa to náramne páčilo.

Marián Šarközy, robotník
V posledných dňoch som párkrát zaznamenal akési výkriky od viacerých susedov naraz. Vôkol sa šírilo podivné dunenie. Martin Mojžiš mi potom zavolal, že aký mám názor na slovenskú účasť na MS vo futbale. Tak som si dal dva a dva dohromady. Svet je plný podivných udalostí, občas prídu aj vysvetlenia. Stačí sa zamyslieť. Ak sme niečo vyhrali, tak srdečne gratulujem.

Pavol Brunovský, matematik
Výkony našich športovcov sledujem a prežívam - po prehre hokejistov v boji o olympijský bronz som mojimi ponurými náladami kazil okoliu náladu ešte aspoň týždeň. Zápasy ma dokážu vtiahnuť až príliš, takže sa priamym prenosom radšej snažím vyhnúť. Ale odozva gólov sa rozlieha po Bratislave, a potom už moje predsavzatie ide bokom. Vo štvrtok som takto prežíval dramatický záver zápasu s Talianskom s vrátnikmi Matfyzu pred obrazovkou v ich skleníku.
K majstrovstvám chcem povedať ešte jednu vec: kto nikdy nešiel na doraz vo výkonnostnom športe, možno nerozumie tomu, že vo vypätých situáciách nezostane veľa síl na sebakontrolu. Preto mám pochopenie pre Weissov výbuch. Ale sympatické by bolo, keby sa teraz s odstupom zaň ospravedlnil.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite